Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2024,
14.01

Osveženo pred

2 uri, 3 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Natisni članek

Jannik Sinner

Sreda, 11. 9. 2024, 14.01

2 uri, 3 minute

Primer Jannika Sinnerja še ni končan

Preobrat: dopinška preiskava primera Sinner še vedno ni končana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
Jannik Sinner | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Dogajanje okoli dopinškega primera Jannika Sinnerja je doživelo nekoliko presenetljiv preobrat. Ko se je že zdelo, da je vsega konec, je pozneje postalo jasno, da italijanskega teniškega zvezdnika še vedno preiskuje Svetovna protidopinška agencija (WADA).

Ana Kalinskaja
Sportal Jannik Sinner je zdaj tudi uradno oproščen vseh obtožb

Poročanje številnih športnih medijev, da je WADA umaknila pritožbo Mednarodne teniške integritetne agencije (ITIA), s čimer naj bi bil Sinner dokončno oproščen vseh obtožb, se ni izkazalo za resnično.

Rok za morebitno zahtevo po dodatnih preiskavah se je že iztekel, v javnost pa so prišle nove informacije. Po poročanju italijanskega časopisa Corriere della Sera in televizijskega kanala Sky Sport je WADA zahtevala dodatno dokumentacijo v zvezi s Sinnerjevim primerom, kar bi lahko pomenilo podaljšanje roka za vložitev pritožbe.

WADA želi preučiti vse podrobnosti in se izogniti morebitnim napačnim odločitvam, saj primer Jannika Sinnerja povzroča veliko nemira v svetu tenisa. Zadeva torej še ni zaključena, Sinner pa uradno še ni oproščen, saj želi WADA podrobno raziskati primer, ki še vedno pušča veliko dvomov. Obstaja možnost, da bo WADA vložila pritožbo na Športno arbitražno sodišče (CAS), kar bi Sinnerja spravilo v neroden položaj.

Primer temelji na pozitivnem testu na klostebol pri prvem igralcu sveta. Sinner je pozneje pojasnil, da je šlo za nenamerno napako njegove ekipe, nekaterim članom pa se je že zahvalil za sodelovanje. Ob vsem tem se nekateri njegovi kolegi sprašujejo o dvojnih merilih obravnavanja igralcev.

Preberite še:

OP ZDA finale Taylor Swift Travis Kelce
Sportal Taylor Swift in njen izbranec ukradla vso pozornost #video
Jannik Sinner
Sportal V zadnjem obdobju mu ni bilo lahko
Ne spreglejte