SiolNET. Sportal Tenis
2,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Thiago Seyboth Wild

Povezan naj bi bil z nasiljem in nacizmom

2,85

termometer

Thiago Seyboth Wild |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Brazilski teniški igralec Thiago Seyboth Wild je na letošnjem OP Francije opozoril nase, potem ko je v prvem krogu domov poslal Danila Medvedjeva, drugega igralca sveta. A teniški igralec naj bi imel še veliko bolj zanimivo življenjsko ozadje. Bil naj bi nasilen do nekdanjega dekleta, njegova družina po materini strani pa naj bi bila močno povezana z nacizmom.

Thiago Seyboth Wild je v prvem krogu OP Francije presenetil Danila Medvedjeva, drugega igralca sveta | Foto: AP / Guliverimage Thiago Seyboth Wild je v prvem krogu OP Francije presenetil Danila Medvedjeva, drugega igralca sveta Foto: AP / Guliverimage

Thiago Seyboth Wild, trenutno 172. igralec sveta, se je na glavni turnir Roland Garrosa prebil skozi kvalifikacije in je v Parizu prvič zaigral na glavnem turnirju. Njegova uspešna zgodba se je nadaljevala v prvem krogu, ko je senzacionalno, po petih nizih premagal Danila Medvedjeva. Uspešen je bil tudi v drugem krogu, v tretjem pa je moral priznati poraz Japoncu Jošihiti Nišioki.

Nikoli ni skrival nemških korenin

Njegov uspeh je zasenčila njegova ne najlepša preteklost, ki jo je razkrilo njegovo nekdanje dekle Thayane Lima. Ta ga je namreč obtožila nasilja, prav tako je razkrila, da naj bi bila njegova družina močno povezana z nacizmom.

Pradedek naj bi Hitlerjev učitelj

Seyboth Wild ni nikoli skrival nemških korenin. Te naj bi poudarjal že kot 18-letni mladenič, ko je osvojil mladinski OP ZDA in postal prepoznaven v svetu tenisa. A nihče si ob tem ni mislil, da bi bil lahko prav on pravnuk učitelja Adolfa Hitlerja.

O tem naj bi posredno, prek aplikacije WhatsApp, s svojim nekdanjim dekletom spregovoril sam Thiago Seyboth Wild. Te zapise je nekdanje dekle uporabilo tudi za dokaze ob obtožbi o nasilju v družini. V sporočilu je priložena tudi črno-bela fotografija, na kateri njegov sorodnik stoji blizu Hitlerja.

"Moja družina je po materini strani povezana z nacizmom"

Iz zapisa je razvidno, da ga Thayane Lima vpraša, ali njegova mama ne mara gejev, temnopoltih ljudi in Judov. Igralec naj bi ji odgovoril z "da".

"Moja družina je po materini strani povezana z nacizmom. Moj pradedek, dedek moje mame, je bil Hitlerjev predhodnik … On je bil tisti, ki ga je pripeljal iz Avstrije in naučil življenja."

Na OP Francije se je uspešno izmikal novinarskim mikrofonom. | Foto: AP / Guliverimage Na OP Francije se je uspešno izmikal novinarskim mikrofonom. Foto: AP / Guliverimage

O obtožbah naj ne bi želel govoriti

Vse te zapise je objavil brazilski časnik O Globo. Prav tako je zanimivo, da brazilski teniški igralec po drugem in tretjem krogu OP Francije sploh ni prišel na novinarsko konferenco. Nicola Arzan, človek, ki je pri ATP odgovoren za komunikacijo z igralci, pa je dejal, da ni bil na voljo zato, ker ga nihče od novinarjev ni potreboval za intervju.

Spregovoril je le za brazilski športni kanal Sportv, kjer je povedal le, da mu je v tretjem krogu zmanjkalo moči, novinarjem pa naj bi pred intervjujem jasno naznanil, da ne želi govoriti o obtožbah zaradi nasilja v družini. Zato verjetno tudi ni prišel v stik z mednarodnimi novinarji, a jasno je, da se bo moral 23-letni brazilski igralec prej ali slej spopasti z vprašanji, na katera trenutno noče odgovarjati.

Thiago Seyboth Wild ne živi več v Braziliji. | Foto: AP / Guliverimage Thiago Seyboth Wild ne živi več v Braziliji. Foto: AP / Guliverimage Trdi, da bo dokazal svojo nedolžnost

Glede na objave v brazilskem časniku O Globo je tudi sam igralec poslal svoj zapis. V njem je zapisal, da postopkov, ki v Braziliji potekajo proti njemu, ne sme komentirati, kar naj bi veljalo tudi za nasprotno stran. Tukaj je imel v mislih svoje nekdanje dekle.

"Predvsem želim poudariti in spomniti, da ni bilo sodnega procesa, zato ne morem biti kriv. Nisem še dobil vabila, ki ga je izdalo Državno tožilstvo v Riu de Janeiru, saj nimam več stalnega prebivališča v Braziliji. Zadnjih nekaj mesecev sem treniral v Argentini ali igral v drugih državah. Enako velja za nasprotno stran, ki tudi ni bila povabljena, saj ne živi v Braziliji. Trenutno sem popolnoma osredotočen na svojo kariero, vračam se na najvišjo raven in prepričan sem, da bom dokazal svojo nedolžnost."

Preberite še:

Arina Sabalenka OP Francije Sportal Sabalenki tudi ob uvrstitvi v polfinale ni stisnila roke OP Francije Novak Đoković Sportal Đoković se je po slabem začetku šampionsko pobral. Alcaraz gladko. Casper Ruud OP Francije Sportal Ruud in Rune trpela, Etcheverry do uspeha kariere
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin