Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
4. 1. 2018,
9.13

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Andy Murray ATP

Četrtek, 4. 1. 2018, 9.13

6 let, 3 mesece

OP Avstralije

Po ganljivem zapisu zdaj odpovedal še nastop na OP Avstralije

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Andy Murray | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V sredo smo pisali o zapisu Andyja Murrayja, ki je ganil marsikaterega ljubitelja tenisa, pa tudi Novaka Đokovića in Rafaela Nadala. Škot je zdaj tudi uradno sporočil, da zaradi težav s kolkom ne bo igral na OP Avstralije, prvem turnirju za grand slam.

Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam ni igral že vse od Wimbledona lani. Murray je sprva iz Brisbana potoval v Melbourne, a je kaj kmalu postalo jasno, da nima tam kaj iskati. Zato bo njegova končna destinacija London in ne Rod Laver Arena, osrednje igrišče v Melbourne Parku. Tam se bo namreč 15. januarja začelo OP Avstralije, prvi letošnji turnir velike četverice.

Že zdaj se postavlja vprašanje, kdaj bi se Andy sploh lahko vrnil na turnejo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Že zdaj se postavlja vprašanje, kdaj bi se Andy sploh lahko vrnil na turnejo. Foto: Guliverimage/Getty Images Ni še dovolj pripravljen

"Žal moram sporočiti, da letos ne bom igral v Melbournu, saj še nisem pripravljen do te mere, da bi lahko tekmoval. V kratkem bom odpotoval domov, kjer bomo ocenili, kakšne možnosti imam. Zelo cenim vso podporo, ki jo dobivam in upam, da se bom kmalu vrnil," je sporočil 30-letni Škot.

Že zdaj se postavlja vprašanje, kdaj se bo eden najboljših igralcev sploh lahko vrnil na teniško sceno, saj že sam ne izključuje možnosti, da bo moral iti na operacijsko mizo. To pomeni, da bi rehabilitacija kolka trajala bistveno dlje časa, kot je bilo sprva načrtovano.

"Zavedamo se, da je Andy v težkem obdobju." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Zavedamo se, da je Andy v težkem obdobju." Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vemo, da je naredil vse"

Njegov položaj razumejo tudi organizatorji OP Avstralije. Oglasil se je že direktor turnirja Criag Tiley: "Zavedamo se, da je Andy zaradi težav s kolkom v težkem obdobju. Vemo, da je naredil vse, da bi se pripravil na turnir. Osebno vem, da ima Andy zelo rad tenis in da bi naredil vse, da bi ga lahko igral. To je bila zelo težka odločitev za Andyja in jo spoštujemo."

Vrniti se je želel že na OP ZDA Andy Murray je zadnji uradni dvoboj igral lani v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray je zadnji uradni dvoboj igral lani v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekdanji prvi igralec sveta je zaradi odsotnosti padel na 16. mesto svetovne lestvice, potem ko je zadnji uradni dvoboj igral na sveti travi v Wimbledonu, kjer je moral priznati premoč Američanu Samu Querreyju.

Murray se je želel na igrišča vrniti že lani na OP ZDA, a je dva dni pred začetkom turnirja odpovedal svoj nastop. Zadnji dvoboj je odigral letos na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, ko je igral proti Špancu Robertu Bautistu Agutu.

Ne spreglejte