Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 9. 2021,
23.31

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

OP ZDA

Torek, 7. 9. 2021, 23.31

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, WTA (9. dan)

Pravljice kanadske najstnice še ni konec, napredovala tudi Sabalenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Leylah Fernandez | Leylah Fernandez je v četrtfinalu izločila peto nosilko Elino Svitolino in napredovala v svoj prvi polfinale grand slama. | Foto Guliverimage

Leylah Fernandez je v četrtfinalu izločila peto nosilko Elino Svitolino in napredovala v svoj prvi polfinale grand slama.

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP ZDA je znana prva polfinalistka. To je kanadska najstnica Leylah Fernandez, ki je po hudem boju v tretjem nizu po tie breaku izločila peto nosilko Elino Svitolino. Arina Sabalenka je v drugem četrtfinalu dneva brez težav premagala Barboro Krejčikovo.

Daniil Medvedev
Sportal Osemnajstletnik moral predati dvoboj, Medvedjev zlahka

Na letošnjem OP ZDA lahko spremljamo kar nekaj mladih igralcev, ki navdušujejo in z vrhunsko igro presenečajo svoje nasprotnike. Ena od njih je šele 19-letna Leylah Fernandez, ki v New Yorku živi svoje teniške sanje.

Trenutno 73. igralka je v tretjem krogu izločila Naomi Osako, štirikratno zmagovalko turnirjev velike četverice, za tem pa še Angelique Kerber, ki ima v svoji vitrini tri zmage s turnirjev za grand slam, v četrtfinalu pa je premagala še peto nosilko Elino Svitolino. Prvi niz je dobila s 6:3, drugega izgubila s 3:6, v tretjem pa je zmagovalko odločil tie-break, po katerem se je veselila mlada Kanadčanka.

Veselje Leylah Fernandez. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veselje Leylah Fernandez. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Eden najtežjih dvobojev zanjo

"Ta tekma je bila vsekakor ena težjih. Ne samo teniško, ampak tudi psihično in fizično. Svitolina je namreč odlična igralka in velika borka. Vesela sem, da sem dobila prvi niz. V drugem nizu je dvignila svojo raven igre, jaz pa sem v ključnih trenutkih naredila nekaj napak."

"Vesela sem, da sem se lahko vrnila v tretjem nizu. Tudi v podaljšani igri. Imela sem malo sreče pri 5:5, ampak sprejela bom vsako srečo, ki jo lahko dobim. Vesela sem, da sem dobila dvoboj," je povedala Fernandezova.

Drugi četrtfinalni dvoboj sta igrali Arina Sabalenka in Barbora Krejčikova, druga in osma nosilka turnirja. V dvoboju je premoč pokazala Sabalenka, ki je na koncu slavila z izidom 6:1 in 6:4. Za zmago pa je potrebovala 86 minut.

"Drugi polfinale na turnirju za grand slam in upam, da bom nadaljevala. To je neverjetno. Res sem ponosna nase in na svojo ekipo, saj vedno poskušajo najti, kaj bi se lahko še izboljšalo. Na to sem še najbolj ponosna," je po dvoboju dejala Sabalenka. Ta med drugim pravi, da je začela uživati v dvobojih in da je osredotočena le na to, kaj mora narediti, da lahko premaga nasprotnico.

OP ZDA, četrtfinale

Leylah Fernandez (Kan) : Elina Svitolina (Ukr, 5) 6:3, 3:6, 7:6 (5)

Arina Sabalenka (Blr, 2) : Barbora Krejčikova (Češ, 8) 6:1, 6:4.

 
Belinda Bencic
Sportal Olimpijska zmagovalka že v četrtfinalu, Britanka še naprej navdušuje
Ne spreglejte