Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 9. 2021,
7.52

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

OP ZDA

Torek, 7. 9. 2021, 7.52

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, WTA (8. dan)

Olimpijska zmagovalka že v četrtfinalu, Britanka še naprej navdušuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Belinda Bencic | Belinda Bencic se je po zmagi nad Poljakinjo Igo Swiatek s 7:6 (12) in 6:3 uvrstila v četrtfinale. | Foto Guliverimage

Belinda Bencic se je po zmagi nad Poljakinjo Igo Swiatek s 7:6 (12) in 6:3 uvrstila v četrtfinale.

Foto: Guliverimage

Švicarska teniška igralka Belinda Bencic se je po zmagi nad Poljakinjo Igo Swiatek s 7:6 (12) in 6:3 uvrstila v četrtfinale letošnjega zadnjega turnirja za grand slam v New Yorku. Zanesljivo se je v četrtfinale prebila tudi Britanka Emma Raducanu.

Novak Đoković
Sportal Đokovića so opozarjali, a je šlo dovolj gladko

Letošnja olimpijska prvakinja iz Tokia Belinda Bencic se je uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je ugnala Poljakinjo Igo Swiatek, ki je letos sicer edina igralka, ki se je na vseh štirih turnirjih za grand slam uvrstila v drugi teden turnirja. Švicarka se bo bo za preboj v polfinale pomerila z Britanko Emmo Raducanu, ki je ugnala Američanko Shelby Rogers.

Britanska zvezdnica zadnje čase s svojo igro zelo navdušuje. Raducanova, trenutno 150. igralka sveta, je igrala proti Shelby Rogers in zmagala s 6:2 in 6:1. Raducanova je že pred tem v tretjem krogu odpihnila Saro Sorribes Tormo, potem ko jo je premagala z izidom 6:0 in 6:1.

Emmo Raducanu še naprej kaže odlične predstave. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Emmo Raducanu še naprej kaže odlične predstave. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Karolina Pliškova, četrta nosilka turnirja je v dveh nizih premagala Rusinjo Anastasijo Pavuljčenkovo. Dvoboj se je končal s 7:5 in 6:4. Grkinja Maria Sakkari. pa je po treh napetih nizih ugnala Kanadčanko Bianco Andreescu.

Pred tem so se med osem prebile tudi Ukrajinka Jelina Svitolina, Kanadčanka Leylah Fernandez, Čehinja Barbora Krejčikova in Belorusinja Arina Sabalenka.

Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za Klepačevo konec v dvojicah

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku se je ponoči poslovila še zadnja slovenska predstavnica Andreja Klepač. V paru s Hrvatico Darijo Jurak sta ju v osmini finala ustavili mladi Američanki 17-letna Coco Gauff in Catherine McNally s 6:4 in 6:4.

V prvem nizu sta Američanki slovensko-hrvaški navezi enkrat odvzeli servis, svojega pa izkoristili 100-odsotno. V drugem nizu sta imeli priložnost za slavje tudi Klepačeva in Jurakova, ki sta si priigrali pet žogic za odvzem servisa nasprotnicama, a izkoristili le eno, da sta se približali z 2:5 na 4:5, nato pa sta sami žal izgubili še en servis.

OP ZDA, osmina finala

Belinda Bencic (Švi, 11) – Iga Swiatek (Pol, 7) 7:6 (12), 6:3;

Emma Raducanu (VBr) – Shelby Rogers (ZDA) 6:2, 6:1;

Karolina Pliškova (Češ, 4) : Anastasija Pavljučenkova (Rus, 14) 7:5, 6:4

Maria Sakari (Grč/17) - Bianca Andreescu (Kan/6) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:3.

ženske dvojice, osmina finala:
Coco Gauff/Catherine McNally (ZDA/11) : Darija Jurak/Andreja Klepač (Hrv/Slo/8) 6:4, 6:4.

Ne spreglejte