Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 9. 2021,
20.54

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Daniil Medvedev OP ZDA

Torek, 7. 9. 2021, 20.54

2 leti, 7 mesecev

OP ZDA, ATP (9. dan)

Osemnajstletnik moral predati dvoboj, Medvedjev zlahka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Daniil Medvedev | Daniil Medvedjev je pričakovano ugnal Botica Van de Zandschulpa. | Foto Guliverimage

Daniil Medvedjev je pričakovano ugnal Botica Van de Zandschulpa.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP ZDA torek prinaša četrtfinalne dvoboje. Drugi nosilec Daniil Medvedjev je s 3:1 v nizih izločil Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, ki se je na grand slam prebil skozi kvalifikacije. Carlos Alcaraz, šele 18-letni teniški igralec, je v četrtfinalu proti Felixu Auger-Aliassimeu moral predati dvoboj.

Medvedjev, ki je letos v Avstraliji igral v finalu, to pa je njegova četrta in tretja zaporedna uvrstitev v polfinale grand slamov, se bo za mesto v finalu srečal z zmagovalcem drugega četrtfinala med 18-letnim Špancem Carlosom Alcarazom in dvanajstim nosilcem iz Kanade Felixom Auger-Aliassimom.

Medvedjev je 2019 v New Yorku igral v finalu in po petih nizih izgubil proti Rafaelu Nadalu, lani pa je moral v polfinalu z 0:3 priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Dominicu Thiemu. Proti Nizozemcu je prvič na letošnjem US Opnu izgubil niz.

Carlos Alcaraz (desno) je v drugem nizu predal dvoboj. Mladi Španec je čutil bolečine že pred dvobojem, a se je nato položaj še poslabšal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Carlos Alcaraz (desno) je v drugem nizu predal dvoboj. Mladi Španec je čutil bolečine že pred dvobojem, a se je nato položaj še poslabšal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Spopad mladeničev, ki se je končal s predajo

V nočnem dvoboju po slovenskem času sta se udarila šele 18-letni Carlos Alcaraz in 21-letni Kanadčan Felix Auger-Aliassime. To je bil četrtfinale z najmlajšima tekmecema na OP ZDA v zadnjih 15 letih, ki se je na koncu končal s predajo Alcaraza. Mladi Španec je najprej poklical zdravnika, po naslednji igri pa je dvoboj že predal.

Felix Auger-Aliassime je prvi Kanadčan, ki se mu je uspelo v zgodovini OP ZDA uvrstiti v polfinale. "Izjemen mejnik in fantastičen turnir zame. Bil je nenavaden zaključek, ampak na koncu sem napredoval. V petek bom imel priložnost igrati proti enemu najboljših igralcev na svetu. Imel bom priložnost za svoj prvi finale na turnirju za grand slam," je po dvoboju povedal Auger-Aliassime.

OP ZDA, četrtfinale

Daniil Medvedjev (Rus, 2) – Botic van de Zandschulp (Niz) 6:3, 6:0, 4:6, 7:5

Felix Auger-Aliassime (Kan) – Carlos Alcaraz (Špa) 6:3, 3:1, predaja;

Novak Đoković
Sportal Đokovića so opozarjali, a je šlo dovolj gladko
Ne spreglejte