Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2023,
7.22

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Sorana Cirstea Karolina Muchova Grand Slam tenis Jelena Ostapenko Coco Gauff OP ZDA

Sreda, 6. 9. 2023, 7.22

8 mesecev

OP ZDA, 9. dan (WTA)

Kot nekoč Serena: Gauff v dobri uri prvič v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
OP ZDA Coco Gauff | Coco Gauff je spomnila na najboljše čase Serene Williams. | Foto Reuters

Coco Gauff je spomnila na najboljše čase Serene Williams.

Foto: Reuters

Američani so že prepričani, da bodo po šestih letih znova dobili domačo zmagovalko OP ZDA. Coco Gauff je s svojo najboljšo igro na turnirju v četrtfinalu s 6:0 in 6:2 premagala Jeleno Ostapenko. To je sploh prvi polfinale 19-letnice v New Yorku. Zelo prepričljiva je bila tudi druga polfinalstka Čehinja Karolina Muchova. V drugem četrtfinalnem dvoboju dneva je Romunki Sorani Cirstei prepustila le tri igre (6:0 in 6:3).

Novak Đoković OP ZDA
Sportal Đoković in Shelton pisala zgodovino v New Yorku

Jelena Ostapenko | Foto: Reuters Jelena Ostapenko Foto: Reuters Coco Gauff, šele 19-letna ameriška igralka, kaže zelo dobre predstave, a ima za svojo prvo lovoriko na grand slamih pred sabo še nekaj stopničk. Zahtevna naloga jo je čakala že v četrtfinalu: Latvijka Jelena Ostapenko. Ta je v osmini finala pod hladno prho poslala Igo Swiatek, prvo nosilko turnirja. Pričakovali smo, da bo to morda celo finale pred finalom. Dobili pa ... Američanka je prvi niz odigrala kot nekoč Serena Williams. Tekmico je prisilila v kar 15 neizsiljenih napak. Trikrat ji je odvzela servisno igro in niz dobila po vsega 20 minutah s 6:0.

Veselje ob sploh prvi uvrstitvi v polfinale New Yorka. Na Rolandu Garrosu je lani že igrala finale. | Foto: Reuters Veselje ob sploh prvi uvrstitvi v polfinale New Yorka. Na Rolandu Garrosu je lani že igrala finale. Foto: Reuters Drugi niz je le bil nekaj bolj izenačen, Ostapenkovi je uspelo nekaj lepih točk, a napak je bilo še vedno preveč (21 neizsiljenih). Gauffova ni le odlično udarjala na svoj servis, izkazala se je tudi z dobrimi obrambnimi udarci. Po 48 minutah je drugi niz dobila s 6:2 in se tako prvič uvrstila v polfinale OP ZDA.

Ameriški mediji že pišejo, da lahko Coco osvoji letošnji zadnji grand slam. Zadnja Američanka, ki je osvojila OP ZDA, je bila Sloane Stephens leta 2017. Pred tem sta ameriško občinstvo navdušili šestkrat Serena Williams in dvakrat Venus Williams.

Karolina Muchova je podobno kot Coco Gauff tekmici v četrtfinalu v uvodnem nizu "zavezala kravato". | Foto: Reuters Karolina Muchova je podobno kot Coco Gauff tekmici v četrtfinalu v uvodnem nizu "zavezala kravato". Foto: Reuters

Ameriško teniško zvezdnico Coco Gauff bo v polfinalu OP ZDA izzivala finalistka OP Francije Karolina Muchova. Čehinja je v četrtfinalu premagala Romunko Sorano Cirstea po 1:38 ure igre s 6:0, 6:3.

Muchova je prvič med štirimi najboljšimi na turnirju za grand slam v New Yorku. "Je odlična igralka, na svoji strani ima domače občinstvo. To bo zelo, zelo težko," je o Coco Gauff, tekmici v polfinalu, povedala 27-letna češka igralka.

Mlada Slovenka v osmini finala

V mladinski konkurenci je znova uspešno nastopila Slovenka Ela Nala Milić, ki je v šestnajstini finala s 6:3 in 6:4 odpravila Maročanko Ayo El Aouni in se prebila v osmino finala.

OP ZDA, WTA, četrtfinale:

Coco Gauff (ZDA/6) - Jelena Ostapenko (Lat/20) 6:0, 6:2
Karolina Muchova (Češ/10) - Sorana Cirstea (Rom/30) 6:0, 6:3
Aleksander Zverev
Sportal Nesprejemljivo: žalil ga je z najbolj znano Hitlerjevo frazo #video
Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz brez težav in vesel, v četrtfinalu ga čaka Zverev
Iga Swiatek
Sportal Ni ji bilo jasno, kaj se dogaja
Ne spreglejte