Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2023,
10.42

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

Natisni članek

Aleksander Zverev OP ZDA

Torek, 5. 9. 2023, 10.42

7 mesecev, 3 tedne

Žalitev

Nesprejemljivo: žalil ga je z najbolj znano Hitlerjevo frazo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71
Aleksander Zverev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nemški teniški igralec Aleksander Zverev je bil v osmini finala OP ZDA tarča rasistične opazke, ki ga je razburila do te mere, da se je pritožil glavnemu sodniku dvoboja. Tudi sodnik ni ostal ravnodušen ob tem, saj naj bi gledalec izrekel najljubšo Hitlerjevo frazo, čeprav za zdaj ni povsem jasno, kaj naj bi rekel.

Aleksander Zverev in Jannik Sinner sta v noči na ponedeljek igrala zadnji dvoboj na osrednjem igrišču. Dvoboj je trajal skoraj pet ur, zaznamovala pa ga je tudi rasistična opazka, in sicer na račun nacistične Nemčije oziroma Adolfa Hitlerja.

Uporabil je najbolj znano Hitlerjevo frazo

V četrtem nizu dvoboja je tik pred servisom Zvereva nekdo s tribune nekaj pripomnil. To je teniški igralec, rojen v Hamburgu, slišal in se šel pritožit sodniku Jamesu Keothavongu. Dejal mu je, da je eden izmed gledalcev izrekel "najbolj znano Hitlerjevo frazo", in dodal: "To je nesprejemljivo."

Ob teh besedah tudi sodnik ostal ravnodušen. Obrnil se je proti tribunam in zahteval, naj se javi tisti, ki je izrekel te besede. Javil se ni nihče, zato je po ozvočenju vse gledalce pozval, naj spoštujejo igralce, medtem ko so organizatorji aktivirali varnostnike.

Dvoboj se je nadaljeval, nekaj minut kasneje pa so kamere ujele, kako je moški srednjih letih v spremstvu varnostnikov zapustil tribune. Še zdaj pa ni povsem jasno, kaj je ta oseba povedala.

Danil Medvedjev | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Nekdo je motil tudi Rusa

Podobne stvari so se dogajale že prej. Očitno je nekdo v tretjem krogu provociral Rusa Danila Medvedjeva. Moderatorka ga je po dvoboju vprašala, kakšno sporočilo ima za gledalce, ki so dvoboj spremljali pozno v noč.

"Hvala vsem, ki ne vpijejo med prvim in drugim servisom. Izjemni ste. V občinstvu je bil neki moški. Ne vem, ali ima ženo ali dekle. Ne vem, ali bo ta lahko spala, ker je bil ta navijač pod takšnim vtisom, da bo ves večer v postelji vpil 'Vamos, vamos, vamos' … Smili se mi," je povedal trenutno tretji igralec sveta in nasmejal gledalce na tribunah.

Oba sta že v četrtfinalu

Tako Aleksander Zverev kot tudi Danil Medvedjev sta se uvrstila v četrtfinale zadnjega letošnjega turnirja za grand slam. Prvi bo za polfinalno vstopnico igral proti Carlosu Alcarazu, medtem ko Medvedjeva v četrtfinalu čaka rojak Andrej Rubljov.

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Alcaraz brez težav in vesel, v četrtfinalu ga čaka Zverev
Madison Keys
Sportal Keys v ameriškem obračunu izločila tretjo nosilko
Iga Swiatek
Sportal Ni ji bilo jasno, kaj se dogaja
Novak Đoković
Sportal Kdo Đokovića vrti okrog prsta?
Ne spreglejte