Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 9. 2023,
9.35

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,46
ATP OP ZDA Novak Đoković

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 9. 2023, 9.35

10 mesecev, 3 tedne

OP ZDA

Kdo Đokovića vrti okrog prsta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,46
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je v noči na ponedeljek na teniškem OP ZDA dobro opravil svojo domačo nalogo, potem ko se je brez težav uvrstil v četrtfinale prestižnega turnirja. Srbski zvezdnik je na novinarski konferenci med drugim razkril, kdo od bližnjih ga vrti okrog prsta oziroma z njim manipulira.

Novak Đoković je v preteklosti večkrat povedal, da mu je družina zelo pomembna. In vse pogosteje se dogaja, da Beograjčan s seboj na turnirje pripelje vso družino. Sploh zdaj, ko sta otroka (Stefan in Tara, op. p.) nekoliko večja. Ravno te dni je njegova hčerka Tara praznovala šesti rojstni dan in v New Yorku so ji pripravili rojstnodnevno zabavo.

Tara Đoković, hčerka Novaka Đokovića | Foto: Guliverimage Tara Đoković, hčerka Novaka Đokovića Foto: Guliverimage

Pri hčerki se stopi, s sinom je odnos malce drugačen

Drugega igralca sveta so vprašali, ali ima kot oče poseben odnos s svojo hčerko. "Oba imam rad na poseben način. To je neizmerna in brezpogojna ljubezen, ki se je ne da z ničemer primerjati. Bolj občutljiv sem pri Tari. Stopim se, ko me objame, reče ali naredi nekaj. Ona je moja mala manipulatorka, vrti me okrog malega prsta," je z nasmehom na obrazu razlagal trenutno drugi igralec sveta, ki pa ima s sinom malo drugačen odnos.

Popravljeno: "S Stefanom je drugače. Čutim, da je moja očetovska vloga, da ga pripravim na življenje, da bo odgovoren človek in da bo skrbel zase in za bodočo družino. Moški odnos je drugačen."

S svojo ekipo včasih komunicira burno. | Foto: Reuters S svojo ekipo včasih komunicira burno. Foto: Reuters Komentiral je tudi odnos s svojo ekipo, ki je na trenutke buren

Zelo zanimiv je tudi odnos z njegovo ekipo, kjer ima vlogo glavnega trenerja legendarni Hrvat Goran Ivanišević. Srb po nepotrebnih napakah pogosto vpije. "Zmeraj sem osredotočen na svojo ekipo in oni na mene. V nekaterih vročih trenutkih si rečemo kakšno smešno besedo, ko pa sem na drugi strani, bližje njim, poskušam z njimi komunicirati. To ni vedno najlažje, ampak pomaga."

Novak Đoković je pripravljen na naslednjega nasprotnika. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je pripravljen na naslednjega nasprotnika. Foto: Guliverimage

Pripravljen je na nov izziv

V četrtfinalu ga čaka Američan Taylor Fritz, s katerim sta igrala že sedem medsebojnih dvobojev in prav vse je dobil 36-letni Beograjčan. Nole se zaveda, da bo občinstvo na strani nasprotnika.

"Bilo bi presenečenje, če ne bi bilo tako. Za ZDA je dobro, da ima tri igralce v četrtfinalu. ZDA ima nekatere najboljše igralce vseh časov. Sampras, Agassi, Connors … Oni so postavili visoke standarde, tako da je zanje pomembna samo zmaga. Pripravljen bom za ta dvoboj. Analiziral bom predhodne dvoboje, posebej tistega v Cincinnatiju. Zagotovo bo motiviran v takšnem vzdušju," je še povedal 23-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Sprehod Novaka Đokovića, ameriški dvoboj za četrtfinale dobil 20-letnik
Jelena Ostapenko
Sportal Presenečenje na OP ZDA: prva igralka sveta se poslavlja, Latvijka zanjo ostaja zakleta
Danil Medvedjev
Sportal Zanimalo ga je, kako bo navijačeva partnerka sploh spala #video
Ne spreglejte