Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
9. 7. 2018,
10.02

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

ATP Novak Đoković Wimbledon

Ponedeljek, 9. 7. 2018, 10.02

5 let, 9 mesecev

Đoković kritiziral britansko občinstvo: Bili so nepošteni do mene

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški turnir v Wimbledonu je nekaj posebnega in v teniškem svetu velja za najprestižnejšega. Za zelo vzorne veljajo tudi britanski gledalci, a Novak Đoković se po svojem zadnjem dvoboju s tem ne more strinjati in je navijače odkrito kritiziral.

Novak Đoković je v tretjem krogu igral proti domačinu Kylu Edmundu, ki ga je na koncu premagal po štirih nizih (6:4, 3:6, 2:6, 4:6). Glede na to, da je igral proti domačinu, je pričakoval, da bo na igrišču nekoliko bolj napeto ozračje, ni pa pričakoval provokacij nekaterih posameznikov s tribun.

Novak Đoković
Sportal Đoković izgubil prvi niz, nato pa zaigral kot prerojen, presenetljivo slovo Zvereva

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Nalašč pokašljevali in žvižgali

"Vzdušje je bilo kot na Davisovem pokalu. Pričakoval sem, da bodo navijali zanj, a v določenih trenutkih so bili nekoliko nepošteni do mene, ampak tako je," je uvodoma na novinarski konferenci povedal nekdanji prvi igralec sveta.

Še najglasneje se je občinstvo odzvalo, ko je prekoračil čas med točkama in ga je zato glavni sodnik tudi opozoril. A Đoković je po dvoboju povedal, da to ni bila samo njegova krivda.

"Poglejte, prekoračenje časa … Opomin sem dobil zasluženo, ker sem si med točkami vzel preveč časa. Sodniku nisem glede tega nič rekel. To je bilo pošteno, ker vem, da sem si vzel preveč časa. Mislim, da je bil odziv občinstva nekoliko nepotreben. Nekaj posameznikov je, medtem ko sem se pripravljal na servis, nalašč pokašljevalo in žvižgalo. Zato je trajalo dlje časa in zaradi tega sem dobil opomin."

Reagiral na provokacije: Če bi bili v mojem položaju, bi me verjetno razumeli

Trikratni zmagovalec turnirja za grand slam pri vseh teh provokacijah ni ostal hladen. Beograjčan je znan po tem, da njegova čustva hitro privrejo na dan. "Če bi bili v mojem položaju, bi me verjetno razumeli. Če igrate dvoboj, kjer je ena točka ali servis pomemben … V pomembnih trenutkih je veliko čustev in včasih odreagirate pozitivno, drugič negativno. Seveda nerad vržem lopar ali vpijem, ampak moram sprejeti, da sem le človek kot vsi drugi. Moja povezava z občinstvom. Mislim, da je bilo nekaj dobrih in nekaj malo manj dobrih trenutkov. Odzval sem se tako, kot sem mislil, da je pošteno."

Velika napaka sodnika

V končnici dvoboja je glavni sodnik naredil veliko napako, potem ko je spregledal, da se je žogica pri Britancu dvakrat odbila, pozneje pa pristala zunaj igrišča. Sodnik mu pozneje še ni omogočil preverbe s sokoljim očesom. Seveda pa pri tem ni želel okriviti svojega nasprotnika.

"Ne, ne, ne. Kyle je zelo v redu fant. Poznam ga in zelo ga spoštujem, prav tako njegovo ekipo. Odlično se razumeva in nimam nič proti njemu, če pride do takšne situacije. No, morate vedeti, ko tečete proti žogici. Ni mogel vedeti, zato si ne zasluži obtožb," je še povedal Nole, za katerega številni menijo, da bi se lahko prebil v finale.

V ponedeljek bo Novak Đoković igral dvoboj osmine finala. Tam ga čaka Rus Karen Kačanov.

Martina Navratilova
Sportal Sploh ni vedela, ali bo lahko vstala s postelje, nato pa ...
Ne spreglejte