Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 7. 2018,
22.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Rafael Nadal Wimbledon Novak Đoković

Sobota, 7. 7. 2018, 22.10

5 let, 9 mesecev

WIMBLEDON (ATP), 6. DAN

Đoković izgubil prvi niz, nato pa zaigral kot prerojen, presenetljivo slovo Zvereva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španec Rafael Nadal je 19-letnemu Alexu De Minaurju v 3. krogu turnirja v Wimbledonu oddal le sedem iger, Novak Đoković je v štirih nizih izločil Britanca Kyla Edmunda, izpadel pa je četrti nosilec Alexander Zverev. Izločil ga je Latvijec Ernests Gulbis, ki je odločilen peti niz po tem, ko so mlademu Nemcu pošle moči, dobil kar s 6:0.

Trikratni zmagovalec turnirja Novak Đoković je za uvrstitev v četrti krog premagal domačina Kyla Edmunda. Đoković se je na turnirjih za grand slam tako še 44. veselil uvrstitve med zadnjih 16, s čimer se je uvrstil na drugo mesto večne lestvice. Ljubljenec domačih navijačev je sicer dobil prvi niz, v naslednjih treh pa je bil Đoković premočan.

Mladi Avstralec dobil le sedem iger

Rafael Nadal je na osrednjem igrišču premagal 19-letnega Alexa De Minaurja, ki je tako prvo leto v Wimbledonu sklenil v 3. krogu. Španec ne bo izgubil prvega mesta na jakostni lestvici, saj mu je preboj v osmino finala prinesel dovolj točk, da obrani prednost pred Švicarjem Rogerjem Federerjem, tudi če bi slednji osvojil turnir na sveti travi.

Rafael Nadal je nadigral mladega Avstralca Alexa De Minaurja. | Foto: Reuters Rafael Nadal je nadigral mladega Avstralca Alexa De Minaurja. Foto: Reuters

"To je bil pozitiven dvoboj proti igralcu z veliko energije," je po zmagi nad mladim Avstralcem dejal Španec, ki je v Wimbledonu slavil v letih 2008 in 2010. "Preprosto sem vesel, da sem ponovno v četrtem krogu," je dodal.

Najbolj atraktivna točka Nadala na dvoboju z mladim Avstralcem:

Serena Williams
Sportal Serena Williams zamudila hčerine prve korake in potočila solze

Četrti nosilec, Nemec Alexander Zverev, ki je zaradi bolezni skoraj predal dvoboj v drugem krogu, se je za preboj boril z Ernestsom Gulbisisom, trenutno 138. na lestvici, je izkoristil pomanjkanje moči Nemca in ga po preobratu - Zverev je vodil z 2:1, poslal domov.

"Po zaostanku si nisem mislil, da lahko zmagam. Toda igral sem pametno, izkoristil utrujenost tekmeca in se prebil naprej," je po tretji zaporedni zmagi v dvobojih, ki so trajali pet nizov, povedal Latvijec, ki je leta 2014 igral v polfinalu Rolanda Garrosa pri čemer je na poti do tja premagal Federerja.

Simona Halep
Sportal Pogreb nosilk v Wimbledonu, odšla tudi najboljša na svetu
Ne spreglejte