Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 7. 2018,
18.28

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Andreja Klepač Katarina Srebotnik Wimbledon Simona Halep

Sobota, 7. 7. 2018, 18.28

5 let, 9 mesecev

WIMBLEDON (WTA), 6. DAN

Pogreb nosilk v Wimbledonu, odšla tudi najboljša na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Simona Halep | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dekleta v Wimbledonu so v soboto igrala dvoboje 3. kroga. Za presenečenje dneva je poskrbela Tajvanka Hsieh Su-wei, ki je odpravila prvo igralko sveta Simono Halep. V prvem tednu je tako od desetih najvišje postavljenih igralk v boju za naslov ostala le še sedma nosilka Karolina Pliškova. Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je v konkurenci ženskih dvojic prebila v 3. krog.

Prva igralka sveta Simona Halep je v tretjem krogu nepričakovano doživela poraz proti 32-letni Tajvanki Su-Wei Hsieh. Zmagovalko je odločil tretji niz, ki ga je Azijka, na svetovni jakostni lestvici je uvrščena na 48. mesto, dobila s 7:5. 

Tajvanki, ki po zmagi ni skrivala navdušenja, je uspel velik preobrat, za Romunko je namreč zaostajala že 1:0 v nizih, v drugem pa je Halepova povedla s 4:1. "To je moja prva zmaga proti prvi igralki sveta. Bilo je neverjetno. Izgubljala sem že 2:5, a so me navijači spodbudili, da se borim naprej" je dejala Hsiehova. V naslednjem krogu se bo pomerila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

"Imela sem priložnosti, borila sem se do zadnjih trenutkov, dala sem vse od sebe, a ni šlo. Nisem bila dovolj sveža, počutila sem se utrujeno, stiskala sem zobe, toda ni pomagalo," je bila razočarana Halepova, ki bo kljub porazu ostala na vrhu WTA lestvice, saj je od najboljše deseterice igralk na turnirju le še sedmouvrščena Čehinja Pliškova, ki je ne more prehiteti niti v primeru zmage.

Dejstvo, da je turnir zapustila večina najvišje uvrščenih igralk, povečuje možnosti za slavje Američanke Serene Williams, ki se poteguje za osmi naslov.

Serena Williams
Sportal Serena Williams zamudila hčerine prve korake in potočila solze

Klepačeva se je pridružila Srebotnikovi

Andreja Klepač je skupaj s špansko soigralko preskočila hrvaško-slovaško oviro. | Foto: Vid Ponikvar Andreja Klepač je skupaj s špansko soigralko preskočila hrvaško-slovaško oviro. Foto: Vid Ponikvar Slovenska teniška igralka Andreja Klepač se je prebila v 3. krog turnirja za grand slam v Wimbledonu. V konkurenci dvojic je skupaj s Španko Mario Jose Sanchez Martinez, s katero sta četrti nosilki, premagala Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo in Hrvatico Petro Martić s 6:3 in 7:5. Slovensko-špansko navezo v 3. krogu čakata boljši iz dvoboja med 15. nosilkama, Romunkama Irino Begu in Mihaelo Buzarnescu, ter Romunko Ano Bogdan in Američanko Kaitlyn Christian.

Katarina Srebotnik bo igrala v mešanih dvojicah. Srebotnikova letos igra skupaj z Novozelandcem Michaelom Venusom. Njuna nasprotnika bosta Belorus Andrej Vasilevski in Avstralka Anastasia Rodionova.

Novak Đoković
Sportal Đoković izgubil prvi niz, nato pa zaigral kot prerojen, presenetljivo slovo Zvereva
Ne spreglejte