Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2022,
16.42

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

14

Natisni članek

Novak Đoković

Četrtek, 25. 8. 2022, 16.42

1 leto, 8 mesecev

Končna odločitev

Zdaj je dokončno jasno: Đoković ne bo igral na OP ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

14

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Dokončno je znano, da teniški igralec Novak Đoković ne bo igral na OP ZDA. To je sam sporočil na družbenih omrežjih. Po pravilih ZDA Srb ne more vstopiti v državo in igrati na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam.

Že vse od Wimbledona je javnosti ugibala, ali bo Novak Đoković lahko igral na letošnjem OP ZDA. Že po zadnjih informacijah je bilo  bolj kot ne jasno, da ima eden najboljših teniških igralcev vseh časov zelo malo možnosti za igranje v New Yorku. Zdaj je postalo znano, da ga ne bo.

"Kmalu se vidimo"

"Na žalost to leto ne bom tekmoval v New Yorku. Hvala mojim navijačem za vso ljubezen in podporo. Vsem igralcem želim uspešen turnir. Še naprej bom ohranjal svoja formo in optimizem. Veselim se že novih turnirjev. Kmalu se vidimo," je zapisal Đoković.

nole_out | Foto: Instagram Foto: Instagram

Pravila za tujce niso spremenili

Đoković je do zadnjega čakal, ali mu bodo ameriške oblasti dovolile vstop v ZDA kot necepljeni osebi in mu s tem omogočile "napad" na dvaindvajseto lovoriko na turnirjih za grand slam.

Po trenutnem zakonu tujci ne smejo vstopiti v ZDA, če nimajo potrdila o cepljenju. Pred dnevi je posvetil žarek upanja, saj so izenačili status cepljenih in necepljenih državljanov ZDA. A pravila za tujce niso spremenili. Potem ko je ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni sprejel končno odločitev o pogojih za tujce, ki želijo vstopiti v ZDA, so bile možnosti za Beograjčana zelo male.

Veliko točk bo šlo po zlu

Nole bo na račun neigranja v letošnji sezoni na lestvici ATP izgubil veliko število točk. Letos je od turnirjev za grand slam igral le na OP Francije in v Wimbledonu. V Parizu se je poslovil v četrtfinalu, medtem ko je v Londonu zmagal, a združenje ATP se je odločilo, da na "sveti travi" ne bo upoštevalo točk. Trenutno je na 6. mestu svetovne lestvice.

Novaka Đokovića smo lahko videli v Stožicah na prijateljski tekmi med Srbijo in Slovenijo. Bo Srb, če ne bo igral na OP ZDA, srbske košarkarje spremljal tudi na EP? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Novaka Đokovića smo lahko videli v Stožicah na prijateljski tekmi med Srbijo in Slovenijo. Bo Srb, če ne bo igral na OP ZDA, srbske košarkarje spremljal tudi na EP? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Novak Đoković je že pred časom izjavil, da se ne želi cepiti in se v prihodnosti tudi ne namerava. Prav tako je poudaril, da je na račun tega pripravljen žrtvovati vsak teniški turnir in lovoriko.

John McEnroe, legendarni Američan, je na strani Srba. | Foto: Reuters John McEnroe, legendarni Američan, je na strani Srba. Foto: Reuters Mnenja so različna

Mnenja glede prihoda Đokovića na OP ZDA so bila različna. Nekateri, med njimi tudi nekdanji ameriški teniški igralec John McEnroe, menijo, da bi morali spoštovati osebno odločitev Đokovića in mu pustiti igrati. Drugi so bili proti temu. Trenutno je položaj v ZDA res nekoliko nenavaden, saj necepljeni ameriški igralci lahko igrajo na turnirju, medtem ko tujcem tega ne dovolijo.

Novak Đoković
Sportal Đoković bo čakal do zadnjega, a škoda je lahko velika
Novak Đoković
Sportal Bolj ali manj je jasna usoda Đokovića glede igranja na OP ZDA
Ne spreglejte