Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 8. 2022,
15.17

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

5

Natisni članek

OP ZDA Novak Đoković

Torek, 23. 8. 2022, 15.17

1 leto, 8 mesecev

Vse manj je časa za Đokovića

Đoković bo čakal do zadnjega, a škoda je lahko velika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

5

Novak Đoković | Novak Đoković bo upal do konca. Torej, da bi v ZDA spremenili pravila in da bo lahko pripotoval v New York. | Foto Reuters

Novak Đoković bo upal do konca. Torej, da bi v ZDA spremenili pravila in da bo lahko pripotoval v New York.

Foto: Reuters

Novak Đoković, eden najboljših igralcev sveta, ima iz dneva v dan vse manj možnosti, da bi igral na OP ZDA. Srbski športni zvezdnik bo čakal do zadnjega dneva.

Novak Đoković
Sportal Bolj ali manj je jasna usoda Đokovića glede igranja na OP ZDA

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters Organizatorji turnirja še zdaj niso sporočili, ali se bodo v prihodnjih dneh spremenila pravila glede udeležbe tujih teniških igralcev. Tujci, ki niso polno cepljeni, namreč ne smejo vstopiti v ZDA. Med njih spada tudi Novak Đoković.

Novak Đoković je že pred časom izjavil, da se ne želi cepiti in se v prihodnosti tudi ne namerava. Prav tako je poudaril, da je na račun tega pripravljen žrtvovati vsak teniški turnir in lovoriko. In očitno je, da tudi tokrat ne bo prelomil svoje besede.

Če se do četrtka do 18. ure, ko je na sporedu žreb, pravila za vstop v ZDA ne bodo spremenila, potem 21-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam ne bomo gledali v New Yorku. Podoben scenarij smo videli že na turnirju v Indian Wellsu, ko se je Beograjčan umaknil tik pred začetkom žreba. Čeprav je vse manj upanja, da bi trikratni zmagovalec OP ZDA igral, se 35-letni teniški igralec v Beogradu vseeno pripravlja, kot da bo igral na turnirju.

Marsikateri sedež bo verjetno ostal prazen

Kratko bodo potegnili tako igralec kot tudi organizatorji turnirja, saj je Đoković velik magnet za ljubitelje tenisa. Na račun Novaka bi organizatorji lahko zapolnili še marsikateri sedež na tribunah. Tako pa se vse bolj zdi, da ne bo mogel pripotovati v Flushing Meadows.

Ker ni cepljen, je Beograjčan v letošnji sezoni plačal visok davek. Nikoli ne bo šla v pozabo njegova kalvarija v Avstraliji, kjer so se po dveh sodnih obravnavah odločili, da mora zapustiti Avstralijo, s tem pa tudi OP Avstralije, kjer je dosegel največ uspehov.

Veliko točk je šlo in bo še šlo po zlu Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ker ni igral v Avstraliji, je izgubil dva tisoč točk. Turnir v Wimbledonu je zmagal, a ker letos tam niso podeljevali točk, je spet izgubil dva tisoč točk. Če ga ne bo na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam, bo izgubil še dodatnih 1.200 točk. To bi pomenilo, da bi lahko izpadel iz prve deseterice. Nazadnje je bil Nole zunaj deseterice uvrščen julija leta 2018.

Če v račun vzamemo, da je moral Novak preskočiti kar nekaj turnirjev na severnoameriški turneji, je na ta račun izgubil še veliko več točk. OP ZDA se začne 29. septembra, žreb pa je v četrtek, 25. avgusta. Čez dva dni bo že vse jasno.

V najslabšem možnem scenariju bo lahko zaigral šele 14. septembra v Davisovem pokalu v Valencii.

John McEnroe | Foto: Guliverimage/Getty Images John McEnroe Foto: Guliverimage/Getty Images

Legendarnemu Američanu se zdi ta poteza smešna

V tej zgodbi je mnogo podpornikov, a tudi nasprotnikov Novaka Đokovića. Eden glavnih zagovornikov je legendarni John McEnroe, ki misli, da je to povsem nepošteno do Đokovića. "Mislim, da je to smešno. Jaz bi se cepil in šel igrat, ampak on ima zelo močno stališče in to bi morali spoštovati."

"V tem trenutku, ko pandemija traja že dve leti in pol, menim, da ljudje na vseh koncih sveta o tem vedo veliko več. In ideja, da ne more pripotovati sem, ker bi rad igral, je zame smešno," je za Eurosport povedal McEnroe.

Tamara Zidanšek
Sportal Iskrena Tamara Zidanšek: Včasih bi si želela več časa zase
Ne spreglejte