Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2023,
7.47

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Novak Đoković

Ponedeljek, 20. 11. 2023, 7.47

6 mesecev

Novak Đoković se je zahvalil Dončiću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54
Novak Đoković | Novak Đoković je dosegel še en mejnik v svoji karieri. Čestital mu je tudi Luka Dončić. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je dosegel še en mejnik v svoji karieri. Čestital mu je tudi Luka Dončić.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, se je ob zadnjem velikem uspehu zahvalil tudi slovenskemu košarkarju Luki Dončiću. "Hvala za podporo, brat moj," je zapisal teniški zvezdnik.

Novak Đoković
Sportal Đoković do velikega rekorda

Ne samo da sta Luka Dončić in Novak Đoković vrhunska športnika, ampak se tudi podpirata. Nobena skrivnost ni, da Luka Dončić zelo rad igra tenis, medtem ko je Novak Đoković velik ljubitelj košarke. Pogostokrat ga vidimo ob košarkarskem parketu. Spomnimo, da je lani avgusta v Ljubljani obiskal košarkarsko tekmo med Slovenijo in Srbijo.

Đoković | Foto: Instagram Foto: Instagram "Hvala za podporo"

Tokrat si je čas za finalni obračun finalnega turnirja v Torinu med Novakom Đokovićem in Jannikom Sinnerjem vzel tudi 24-letni Ljubljančan, ki je Novaku čestital za še en velik uspeh v njegovi karieri. Nole je finalni dvoboj dobil z izidom 6:3, 6:3. Na Dončićevo objavo se je odzval tudi 36-letni Beograjčan in zapisal: "Hvala za podporo, brat moj."

Novak Đoković je v Torinu spisal novo zgodovino svetovnega tenisa, potem ko je postal prvi teniški igralec, ki je zmagal na sedmih turnirjih najboljše osmerice. Medtem ko je sezono končal na prvem mestu svetovne lestvice, je s ponedeljkom že 400. teden prvi igralec sveta. Zadnja zmaga pa mu je prinesla tudi veliko finančno nagrado. Organizatorji v Torinu mu bodo na račun nakazali dobre štiri milijone dolarjev, natančneje  4.248.750 dolarjev (3,9 milijona evrov).

Luka Dončić ni imel uspešnega večera. | Foto: Reuters Luka Dončić ni imel uspešnega večera. Foto: Reuters

Luka Dončić ni imel tako uspešnega večera

Nekoliko manj uspešen večer je v noči na ponedeljek imel Luka Dončić, ki ima težave z desnim kolenom. Eden najboljših košarkarjev v ligi NBA je proti Sacramento Kings je v slabih 32 minutah zbral 25 točk, deset skokov in sedem asistenc ter bil znova prvo ime svoje ekipe. Dallas je na tekmi izgubil z izidom 113:129.

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić stisnil zobe, a ...

 

Ne spreglejte