SiolNET. Sportal Tenis
1,02

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Novak Đoković in sojenje

Znano je, kdaj bo odločilna obravnava, Đokovića ni bilo na spregled

1,02

termometer

Novak Đoković
Foto: Reuters

Pred Novakom Đokovićem, trenutno najboljšim teniškim igralcem sveta, so ključne ure. V soboto bo ob 23.30 po slovenskem času na zveznem sodišču dokončno znano, ali je srbski športnik upravičen do avstralskega vizuma in tako tudi do nastopa na OP Avstralije.

Novak Đoković Sportal Novaku Đokoviću še drugič preklicali vizum! Ali odhaja domov? #video

Za Novakom Đokovićem so v zadnjem tednu izjemno stresni dnevi. V petek mu je Alex Hawke, minister za priseljevanje, še drugič v tem tednu preklical vizum za vstop v Avstralijo. Še isti dan se je stvar preselila na okrožno zvezno sodišče, kjer so dorekli urnik. Ta bo, kot kaže, zelo natrpan. Sojenje se je preselilo na zvezno sodišče in ga bo vodil sodnik David O'Callaghan.

Glavno vprašanje v primeru se vrti okoli tega, ali Đoković sploh lahko vstopi v Avstralijo kot necepljen tujec. Po obstoječih pravilih obstajajo stroge zahteve − izjeme, med katerimi ni prebolele bolezni covid-19 v zadnjih šestih mesecih, na kar se sklicuje Srb. To izjemo so sicer med svoja pravila uvrstili prireditelji OP Avstralije in s tem poskrbeli za zmedo.

Tako je videti urnik Novaka Đokovića:

 • V soboto ob 8. uri zjutraj (ob 22. uri po slovenskem času) bo imel razgovor z uradniki za priseljevanje.
 • Za tem ga bodo premestili v pripor.
 • Od polnoči do 4.00 (slovenski čas) bo v priporu opravil razgovor z odvetniki (nasprotna stran je zahtevala, da je policija v tistem času v istem nadstropju).
 • Ob 00.15 (slovenski čas) bo na sporedu zaslišanje pri sodniku Davidu O'Callaghanu (noč s sobote na nedeljo naj bi preživel v priporu).
 • V nedeljo ga ob 23.30 po slovenskem času čaka glavno sojenje, ko bo znana končna odločitev.

Če bo Novak Đoković s svojimi odvetniki uspel na sodišču, ga naslednji dan (v ponedeljek) čaka že dvoboj prvega kroga OP Avstralije, kjer bo lovil deseto zmago in skupno 21. zmago za grand slam. Njegov nasprotnik bo rojak Miomir Kecmanović. V primeru, da bitko na sodišču izgubi, bo moral zapustiti Avstralijo. Đokovića lahko doleti kazen, da tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo, kar bi bil zanj velik udarec. 

00:45: Razprava je končana.

00:42: Da bi odločali trije sodniki, so se strinjali tudi odvetniki Đokovića. Ti so med drugim predlagali, da bi imela vsaka stran za predstavitev eno uro. S tem želijo, da je razprava čim prej končana in Novaku omogočijo čim več časa, da se pripravi na morebitni prvi dvoboj na OP Avstralije.

00:40: Sodnik David O'Callahan se bo še danes odločil, ali bo na glavni obravnavi sam ali bo imel pomoč kolegov. Torej, da bodo odločitev sprejeli trije sodniki.

00:35: Obe strani sta se dogovorili, da bo odločilna obravnava v nedeljo ob 9.30 po lokalnem času, kar pomeni v soboto ob 23.30 po slovenskem času.

00:32: Novaka Đokovića ni bilo na spregled. Prisotni so bili le sodnik in odvetniki.

00:30: Pomembno je omeniti, da današnja obravnava še ni odločilna, ampak gre za procesno obravnavo. Odločilna obravnava bo potekala jutri.

00:22: Sodnik okrožnega sodišča je v petek popoldne odločil, da se Novak Đoković lahko od polnoči do četrte ure zjutraj po slovenskem času posvetuje z odvetniki. V istem nadstropju sta tudi dva mejna policista, tako da je Srb v tako imenovanem tehničnem priporu.

00:10: Takole naj bi pred eno uro v pisarno njegovih odvetnikov prišel Novak Đoković.
00:00: Po poročanju CNN je Novak Đoković po razgovoru z uradniki za migracije spet v priporu. Lokacija tokrat ni znana.

Kako gledate na sago o Novaku Đokoviću?

 • Minister Alex Hawke se je pravilno odločil, da mu prekine vizo. 8763 glasov
  76,05%
 • Novak Đoković bi moral ostati in igrati turnir. 2669 glasov
  23,16%
 • Ne vem, ne spremljam zgodbe. 90 glasov
  0,78%
Oddanih 11522 glasov
Novak Đoković Sportal Đokoviću se ne piše nič dobrega #video Đoković THUMB Sportal Srbija v šoku: To je sramotna odločitev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin