Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2022,
9.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

14

Natisni članek

Novak Đoković

Petek, 14. 1. 2022, 9.44

2 leti, 3 mesece

Kakšne so možnosti Novaka Đokovića?

Đokoviću se ne piše nič dobrega #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

14

Po dolgi sagi se je Alex Hawke, avstralski minister za priseljevanje, le odločil, da prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću še drugič prekliče vizum. Pogledali smo, kakšne možnosti ima Srb, da bi lahko zaigral na OP Avstralije. Ta se začne v ponedeljek.

Novak Đoković
Sportal Srbija v šoku: To je sramotna odločitev

Po zadnjih informacijah spletne strani The Age, so uradniki za priseljence Đokovića prosili, da se v soboto zglasi pri njih na razgovoru. Njegovi odvetniki se trenutno še pogovarjajo z vlado in kot kaže, bo do kakršnihkoli sodnih postopkov prvi igralec sveta ostal zunaj pripora. Spomnimo, tam je Nole že bil, ko so mu ob prihodu v Avstralijo prvič preklicali vizum.

Novak Đoković bi moral imeti utemeljene razloge. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković bi moral imeti utemeljene razloge. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Se lahko pritoži?

Prvo vprašanje, ki se postavlja, je, ali se eden najboljših igralcev lahko pritoži na odločbo ministrstva za priseljevanje. Odgovor je da. Đoković lahko zahteva začasno odredbo, je za CNN povedal Justin Quill, partner ene izmed odvetniških pisarn v Melbournu. V tem času lahko ostane v državi in čaka na odločitev sodišča, a bo moral sodniku dokazati, da ima utemeljene razloge za pritožbo. Njegovi odvetniki naj bi že preučevali odločbo ministrstva.

Kako gledate na sago o Novaku Đokoviću?

  • Minister Alex Hawke se je pravilno odločil, da mu prekine vizo.
    76,05 %
    8763 glasov
  • Novak Đoković bi moral ostati in igrati turnir.
    23,16 %
    2669 glasov
  • Ne vem, ne spremljam zgodbe.
    0,78 %
    90 glasov
Oddanih 11522 glasov

Ni še jasno, ali bo lahko igral. In kdo bi ga zamenjal na turnirju?

Ni povsem jasno, ali Novak Đoković lahko vseeno igra na OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek. Srb je na turnirju postavljen kot prvi nosilec. Lovil bi deseto zmago na OP Avstralije in skupno 21. na turnirjih za grand slam. Če ne bo mogel igrati na prvem letošnjem turnirju za grand slam, ga bo najverjetneje zamenjal srečni poraženec, torej tisti, ki je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij.

Tukaj so vsi mogoči scenariji:

Odvetniki imajo 28 dni časa, Đoković pa lahko dobi premostitveni vizum

Maria Jockel, avstralska strokovnjakinja za migracije, je za CNN povedala, da imajo odvetniki Novaka Đokovića 28 dni časa, da predložijo stališče ministru za priseljevanje. Za ta čas bi lahko 34-letnega Beograjčana spet pridržali, razen če mu minister ne podeli premostitvenega vizuma. Ta bi mu omogočil tudi igranje na OP Avstralije, a malo verjetno je, da bi mu minister po nekaj urah spet podelil vizum.

Zanimivo bo videti, kako se bodo odzvali njegovi podporniki v Melbournu. | Foto: Reuters Zanimivo bo videti, kako se bodo odzvali njegovi podporniki v Melbournu. Foto: Reuters

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Đoković ima veliko masla na glavi

Odvetniki Novaka Đokovića bi lahko šli tudi na sodišče, a mnogi menijo, da bi jih čakalo zelo težko delo. Moramo vedeti, da je Đoković priznal, da so v potovalnih dokumentih naredili napako. V teh je njegov agent navedel, da Srb pred prihodom v Avstralijo 14 dni ni potoval. To vsekakor ne drži, saj je potoval iz Srbije v Španijo. Še bolj pa ga obremenjuje to, da je šel na intervju, čeprav je vedel, da je okužen.

Ena izmed možnosti je tudi, da Novak Đoković sprejem odločitev ministrstva in odide domov. A glede na videno v zadnjih dneh je to malo verjetno.

Novak Đoković
Sportal Tudi po osmih dneh ni končne odločitve, Đoković ostaja v Avstraliji
Novak Đoković
Sportal Preobrat: minister ostaja tiho. Se bo Novak Đoković zadnji smejal? #video
Novak Đoković
Sportal "Novak Đoković je iz nas naredil bedake"
Ne spreglejte