Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
13.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Blaž Rola Aljaž Bedene Polona Hercog

Petek, 20. 6. 2014, 13.55

8 let

Nadal in Federer v isti polovici, nasprotnike dobili tudi Slovenci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Wimbledonu so opravili žreb parov tretjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, kjer bodo v posamezni konkurenci nastopil tudi trije Slovenci.

Blaž Rola bo uvodni dvoboj odigral proti Špancu Pablu Andujarju, Aljaža Bedeneta pa čaka dvoboj z 20. nosilcem, Južnoafričanom Kevinom Andersonom. Tekmica Polone Hercog bo Argentinka Paula Ormaechea.

Rola in Hercogova sta bila med 128 udeležencev edinega grand slama na travi uvrščena neposredno, Bedene pa se je v glavni del turnirja uvrstil kot srečni poraženec kvalifikacij.

Na podlagi žreba sta se branilec naslova, Škot Andy Murray, in lanski finalist, Srb Novak Đoković, znašla v istem delu žreba in se bosta morebiti pomerila že v polfinalu, v spodnjem delu lestvice pa sta pristala velika tekmeca, Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal. Oba Slovenca sta v zgornji polovici razpredelnice, tako kot glavna favorita Đoković in Murray.

Murray, ki je lani končal 77-letno britansko sušo na sveti travi, bo uvodni dvoboj odigral z Belgijcem Davidom Goffinom, prvi nosilec turnirja Đokovič pa se bo meril s Kazahstancem Andrejem Golubjevom.

Williamsova in Šarapova lahko zaigrata že v četrtfinalu

V ženski konkurenci bi si lahko veliki obračun ogledali že v četrtfinalu, saj sta prva nosilka, Američanka Serena Williams, in peta nosilka, Rusinja Marija Šarapova, zmagovalka Roland Garrosa, v isti četrtini žreba.

Na turnirju bosta nastopili še dve Slovenki, veteranka Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki bosta tekmovali v konkurenci ženskih dvojic.

Srebotnikova je združila moči s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta tretji nosilki wimbledonskega turnirja dvojic. V 1. krogu se bosta pomerili z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova. Klepačeva se je povezala s Španko Mario-Tereso Torro-Flor. Špansko-slovenska kombinacija bo v 1. krogu prekrižala loparja s češko-srbsko navezo Eva Hrdinova in Bojana Jovanovski.

Ne spreglejte