SiolNET. Sportal Tenis
1,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nadal znova o Đokoviću

"Đoković je najboljši v zgodovini"

1,21

termometer

Nadal Đoković Pariz 2021 | Rafael Nadal je vendarle čestitak Novaku Đokoviću za 24. osvojeni grand slam. | Foto: Reuters
Rafael Nadal je vendarle čestitak Novaku Đokoviću za 24. osvojeni grand slam. Foto: Reuters

Rafael Nadal je še drugič ta teden govoril o Novaku Đokoviću, a tokrat se v Srbiji ob njegovih besedah ne bodo spotaknili. "Z vidika lovorik je Đoković najboljši v zgodovini in o tem sploh ni treba polemizirati." 

Novak Đoković Rafael Nadal Sportal Nadal s ponesrečeno izjavo razjezil navijače Đokovića #video

Rafael Nadal je zaradi poškodbe stopala izpustil večji del letošnje sezone, a se v zadnjih dneh pogosto pojavlja v španskih medijih. V ponedeljek je z izjavo za kanal Movistar+, da bi bil Novak Đoković frustriran, če ne bi podrl njegovega rekorda, poskrbel za nekaj razburjenja v Srbiji. Zdaj pa je o svojem velikem tekmecu govoril še v intervjuju za časnik As. Tokrat se z njegovimi besedami v Srbiji zagotovo strinjajo.

Rafael Nadal je svoj za zdaj zadnji grand slam osvojil lani v Parizu. | Foto: Reuters Rafael Nadal je svoj za zdaj zadnji grand slam osvojil lani v Parizu. Foto: Reuters "Verjamem, da so številke številke in statistika statistika. V tem pogledu ima boljše številke kot jaz in tukaj ni nobene polemike," je povedal 37-letni Nadal, ki je svoj za zdaj zadnji grand slam (22.) osvojil lani v Parizu. Leto mlajši Đoković je nedavno z zmago v New Yorku lovoriko na največjih štirih turnirjih dvignil že 24-krat. "Z vidika lovorik je Đoković najboljši v zgodovini in o tem sploh ni treba polemizirati." 

Še več: sam ne trdi, da ga je Srb presegel samo zato, ker ima oziroma je imel v karieri veliko težav s poškodbami. "Vsak lahko zgodbo vidi, kot jo želi. Lahko rečete, da sem imel številne poškodbe. Pač smola zame oziroma smola za moje telo. To je pač del športa: lovorika zanj, poškodba zame. Čestitam mu za vse, kar je dosegel, in zato nisem sam prav nič frustriran."

Nadal je v pogovoru za As še dejal, da je trenutno njegov mlajši rojak Carlos Alcaraz edini, ki lahko premaga Đokovića.

Novak Đoković Sportal Koliko bo letos še igral Đoković? Rafael Nadal Sportal Ali Nadal že načrtuje konec športne poti?
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin