Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 11. 2015,
8.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aljaž Bedene Davisov pokal Andy Murray

Torek, 17. 11. 2015, 8.10

6 let, 7 mesecev

Murray bi Aljaža Bedeneta z veseljem sprejel v britansko ekipo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jamie Murray, starejši od bratov Murray, je na finalnem turnirju v Londonu razkril, da bi za finale Davisovega pokala z veseljem v ekipo sprejel slovenskega igralca Aljaža Bedeneta.

Čez deset dni bo v Belgiji potekal velike finale Davisovega pokala, kjer se bosta pomerili reprezentanci Belgije in Velike Britanije. Za Britance bi bila zmaga zgodovinskega pomena, saj bi prestižni ekipni turnir osvojili prvič po letu 1936. Po določenih scenarijih bi za Otočane lahko zaigral tudi slovenski igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene.

Če želijo zmagati, bodo morali imeti na razpolago vse svoje najboljše igralce. Več kot očitno pa se zavedajo, da bi jim v ekipi zelo prav prišel tudi Aljaž Bedene, ki na svetovni lestvici zaseda 45. mesto in je tako drugi najboljši britanski igralec.

Bedene je marca uradno postal državljan Velike Britanije, vendar pa mu je Mednarodna teniška zveza zaradi novih pravil prepovedala nastopanje v Davisovem pokalu, saj je pred tem že nastopil za slovensko reprezentanco.

Prepričan je, da bi bil pomemben član njihove ekipe

Ljubljančan je na Mednarodno teniško zvezo znova vložil pritožbo in če mu bodo tokrat ugodili, bi lahko celo zaigral v finalu proti Belgiji. Če so bili pred časom nekateri britanski igralci bolj zadržani, pa so Aljaževemu prihodu očitno zmeraj bolj naklonjeni. To je nazadnje odkrito povedal tudi Jamie Murray, starejši brat bolj znanega Andyja Murrayja.

"Če lani novembra ne bi spremenili pravil, bi lahko igral že letos. Očitno je, da zadnjih šest let živi v Veliki Britaniji. Upam, da bo lahko igral. Če bo dobil zeleno luč in bo izbran, bi ga v ekipo sprejel z odprtimi rokami. Prepričan sem, da bi bil pomemben član naše ekipe," je še povedal Jamie, ki v dvojicah igra na finalnem turnirju v Londonu.

Bedene pa je pred dnevi treniral skupaj z Andyjem Murrayjem, ki se je na pesku pripravljal za zgodovinsko finalno tekmo. Tudi drugi igralec sveta bržkone ne bi imel nič proti, če bi se ekipi pridružil 26-letni Ljubljančan.

Ne spreglejte