Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 6. 2020,
15.47

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

ATP Cincinnati New York US Open OP ZDA

Sreda, 3. 6. 2020, 15.47

3 leta, 10 mesecev

Masters namesto v Cincinnatiju kar v New Yorku?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
US Open Flushing Meadows | OP ZDA naj bi letos potekalo med 31. avgustom in 13. septembrom, | Foto Reuters

OP ZDA naj bi letos potekalo med 31. avgustom in 13. septembrom,

Foto: Reuters

Ameriška teniška zveza (USTA) po navedbah New York Timesa razmišlja o revolucionarni izvedbi mastersa v Cincinnatiju pred OP ZDA, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Oba turnirja želi USTA organizirati na igriščih teniškega centra Billie Jean King, kjer sicer poteka turnir velike četverice v New Yorku.

Dinara Safina
Sportal Športna slava in veliko razočaranje nekdanje prve igralke sveta

Ta bo letos predvidoma na sporedu med 31. avgustom in 13. septembrom, kvalifikacije pa od 24. avgusta naprej. Vendar uradne odločitve o tem pristojne organizacije in oblasti še niso sprejele. Vse teniške aktivnosti so ustavljene do konca julija, prvi turnir na mednarodni ravni pa bi utegnil biti prav masters v Cincinnatiju.

Po novih načrtih naj bi ga ob zadostni podpori izpeljali med 17. in 23. avgustom v New Yorku, kar potrjujejo trije anonimni viri newyorškega časnika v vseh treh krovnih teniških organizacijah ATP, WTA in ITF. Končna odločitev za izvedbo obeh turnirjev naj bi padla v sredini ali proti koncu junija.

Ideji so po navedbah New York Timesa v vseh treh teniških zvezah naklonjeni zaradi manjše možnosti okužbe z novim koronavirusom, saj bi vsi igralci in igralke več tednov prebivali na enem mestu brez vmesnih premikov z letalskimi povezavami, poroča dpa.

Roland Garros 20. septembra?

Ameriška tiskovna agencija je minuli teden poročala o scenarijih za izvedbo OP ZDA, pri čemer najbolj izstopa možnost čarterskih poletov v New York iz številnih mest po Evropi, Južni Ameriki in Bližnjem vzhodu. Igralci pa bi morali skupaj z manjšim številom članov ekipe pred vkrcanjem na letalo predložiti še potrdilo o negativnem testu na covid-19.

ZDA, Koronavirus, New York | Foto: Reuters Foto: Reuters

Še vedno pa ni jasno, koliko igralcev in igralk bo sploh lahko nastopilo na drugem turnirju velike četverice v sezoni, saj so epidemiološke slike v državah še vedno precej različne. Medtem ko se v Evropi stanje izboljšuje, so v Braziliji in nekaterih drugih državah razmere izredne, še vedno pa veljajo strogi ukrepi tudi v letalskem prometu.

Drugo težavo predstavlja bližina naslednjega turnirja za grand slam v Parizu. Francoski organizatorji namreč začetek peščenega turnirja velike četverice predvidevajo za 20. september. Tekmovanje pa bo trajalo do 4. oktobra.

Ne spreglejte