Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
4. 11. 2015,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Rola Davisov pokal

Sreda, 4. 11. 2015, 12.41

8 let

Le kdo stoji za njim?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trenutno najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola je nekaj več spregovoril o človeku, ki skrbi za njegovo športno kariero. Njegovega imena ni želel izdati.

Blaž Rola se je po letu in pol vrnil v slovensko reprezentanco in v dvoboju proti Litvi takoj navdušil. Prav on je priboril dve pomembni točki za slovensko ekipo. Čeprav se sezona bliža h koncu, loparja še ni pospravil v torbo. Čakata ga še dva turnirja v ZDA, saj bi rad ubranil čim večje število točk. "Lovim točke za OP Avstralije. Vem, da me čaka zelo težka naloga, glede na to, da moram braniti še kar nekaj lanskih točk, ampak je daleč od tega, da bi bila to misija nemogoče," je uvodoma povedal 25-letni slovenski igralec, ki pa hkrati že pogleduje v prihodnjo sezono.

Za pripravo ima le en mesec

Letošnja sezona ni bila tako uspešna kot leto prej. Imel je nekaj težav tudi s poškodbami. Po končani turneji v ZDA ga v Londonu čaka univerza ATP. Tam igralce prve divizije seznanijo z delovanjem ATP. Med drugim jih podučijo, kako je treba nastopiti pred novinarji. Potem si bo vzel nekaj dopusta, nato pa že sledijo priprave na novo sezono. "Vsi menijo, da je pripravljalno obdobje zelo pomembno. Če to opraviš, kot je treba, na koncu sezona steče, kot mora. Upam, da bom to dobro opravil, čeprav bo časa zelo malo. Pri ostalih športih imajo tekmovalci dva ali tri mesece časa, medtem ko imamo pri nas za bazično pripravo le en mesec," je razkril trenutno 128. igralec na svetu.

Prav tako pa ni imel sreče z izbiro trenerja, saj, kot pravi, se z zdajšnjim nista ujela najbolje. Zato ga pred začetkom sezone čaka precej zahtevna naloga. "Pogovarjal sem se z nekaterimi slovenskimi trenerji, vendar zdaj ne bi želel govoriti o imenih. Druga možnost je na Slovaškem v Bratislavi. Tam sem treniral dva tedna in mi je bilo zelo všeč. Preizkušam več možnosti in upam, da se bom na koncu pravilno odločil," nam je razkril vedno nasmejani Ptujčan.

Menedžerju popolnoma zaupa

Ob vsem tem mu pomaga menedžer, katerega identiteta ostaja skrivnost, saj ne želi izdati njegovega imena. Pravi, da je bil tudi on teniški igralec in sodi v generacijo Jima Courierja, prav tako pa se dobro razume z Andreom Agassijem. Že na začetku njunega sodelovanja sta se ujela in mu popolnoma zaupa. "Ne bi ga rad poimensko izpostavljal. Spoznala sva, ko sem študiral v Columbusu. Hodil je na študentske tekme … Svetuje mi glede vsega. Njemu gre res velika zahvala, brez njega mi ne bi uspelo. Če ga ne bi bilo, danes zagotovo ne bi bil na tem položaju," nam je razkril Blaž.

Ne spreglejte