Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 4. 2024,
19.51

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

Jannik Sinner Novak Đoković teniški globus

Sobota, 13. 4. 2024, 19.51

2 tedna, 3 dni

Teniški globus, 13. april

Cicipas prvi finalist Monte Carla, Ruud presenetil Đokovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11
Casper Ruud | Norvežan Casper Ruud je v drugem polfinalu turnirja v Monte Carlu premagal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. V finalu ga čaka Grk Stafanos Cicipas. | Foto Guliverimage

Norvežan Casper Ruud je v drugem polfinalu turnirja v Monte Carlu premagal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. V finalu ga čaka Grk Stafanos Cicipas.

Foto: Guliverimage

Norvežan Casper Ruud, osmi nosilec teniškega turnirja masters 1000 v Monte Carlu, je v drugem polfinalu s 6:4, 1:6 in 6:4 premagal prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Za turnirsko lovoriko se bo tako pomeril s Stefanosom Cicipasom, ki je premagal Italijana Jannika Sinnerja. Za Grka bo to že tretji finale v Monte Carlu in obenem prva priložnost za turnirsko zmago po lanskem slavju v Los Cabosu. 

Casper Ruud je dvoboj dobil po dvojni napaki Novaka Đokoviča na servisu. Obenem je tudi izvrstno začel in po dveh odvzemih servisov v uvodnem nizu povedel s 4:1. Srbu se je uspelo vrniti, a je Norvežan vseeno povedel z 1:0.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage Novak Đoković Foto: Guliverimage

Đoković je nato popolnoma prevzel nadzor v dvoboju ter je izenačil v nizih na 1:1 ob tem, da je v drugem nizu oddal le eno igro. A Norvežana to ni ustavilo, v tretjem nizu je povedel s 3:0 in 4:1. Đoković se je ponovno v vrnil in tokrat izenačil na 4:4.

Tu pa se je Srbu znova ustavilo. Po vodstvu s 5:4 je Norvežan v deseti igri povedel na servis tekmeca s 40:0. Prvi zaključni žogici je Beograjčan še rešil, potem pa sam napravil napaki, po katerih je izgubil.

Stefanos Cicipas je v polfinalu ugnal Jannika Sinnerja.  | Foto: Guliverimage Stefanos Cicipas je v polfinalu ugnal Jannika Sinnerja. Foto: Guliverimage

Stefanos Cicipas je pred tem proti Janniku Sinnerju potrdil dobro formo, ki jo v kneževini ob Sredozemskem morju kaže že ves teden. V prvem nizu je Italijanu odvzel servis v tretji igri za vodstvo z 2:1, minimalno prednost pa je obdržal do konca niza. Sinner si ni priigral niti ene žogice za break.

Povsem drugače je bilo v drugem nizu, kjer je Sinner povedel s 3:0. Še najbolj tesno je bilo pri vodstvu Italijana s 5:3, saj je na svoj servis moral ubraniti kar pet žogic, da tekmec ni znižal na 5:4. Kar Grk ni izkoristil, je Sinner kaznoval z izenačenjem na 1:1 v nizih.

Jannik Sinner | Foto: Guliverimage Jannik Sinner Foto: Guliverimage

Vse je kazalo na zmago favoriziranega Sinnerja, ki je v tretjem nizu povedel z 2:0 in prednost držal do izida 4:2. Odločilna je bila osma igra, kjer je Grk vnovič imel pet break žogic, tokrat pa peto izkoristil in izenačil na 4:4, povedel, nato pa v 10. igri Sinnerju še drugič odvzel servis ter po dobrih dveh urah in pol slavil zmago. Bržkone bi se razpletlo drugače, če bi Sinner pri vodstvu s 3:1 izkoristil eno od dveh točk za 4:1.

Monte Carlo, ATP masters 1000:

Polfinale:
Stefanos Cicipas (Grč/12) : Jannik Sinner (Ita/2) 6:4, 3:6, 6:4
Novak Đoković (Srb/1) : Casper Ruud (Nor/8) 4:6, 6:1, 4:6 

Preberite še:

 
Novak Đoković
Sportal Znani so vsi polfinalisti Monte Carla
Novak Đoković
Sportal Žvižganje: Đokovića raje ne provocirajte
Ne spreglejte