Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
10. 9. 2014,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Ivanišević OP ZDA

Sreda, 10. 9. 2014, 9.42

8 let

Katere so bile čarobne besede Gorana Ivaniševića pred finalom OP ZDA?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Marin Čilić je po zmagi na OP ZDA na novinarski konferenci razkril marsikaj zanimivega. Vas zanima, kaj mu je pred velikim finalom dejal njegov trener Goran Ivanišević?

Ko je Marin Čilić prvič spregovoril na novinarski konferenci, še ni dojemal, kaj mu je uspelo. "Kot da se to ne dogaja meni. O tem sem sanjal vse življenje in v zadnjih štirih, petih dnevih se je začelo dogajati. Predvsem v igri. Od petega niza proti Simonu sem začel igrati neverjeten tenis. Vrhunsko sem igral tudi proti najboljšim igralcem, kar mi veliko pomeni. To je velik trenutek zame in za mojo ekipo, ki so me v vseh teh letih podpirali. Počutim se, kot da sem na vrhu sveta," je uvodoma povedal 26-letni teniški junak.

Pred televizijskimi zasloni je bila celotna Hrvaška

Njegov uspeh na zadnjem turnirju za grand slam sezone ni dvignil na noge samo navijačev na tribunah, ampak celotno Hrvaško. "Govoril sem s prijatelji, z družino in z mojim dedkom, ki je v Zagrebu. Rekel mi je, da si ne morem predstavljati, kakšno je vzdušje na Hrvaškem. Menda so bili vsi pred televizijskimi zasloni. Mislim, da je bil to velik dan za mene in za celotno Hrvaško," je povedal Čilić, ki v zadnjem času uživa vsak trenutek na igrišču.

Še lani se ni vedelo, kako se bo nadaljevala njegova športna pot, potem ko je bil suspendiran zaradi jemanja nedovoljenih poživil. Vendarle pa mu je vse skupaj po eni strani tudi pomagalo. "Napredoval sem predvsem v svoji psihološki pripravljenosti in znova sem odkril strast do tenisa. Po letu 2010, ko so moji rezultati nekoliko padali, nisem več tako užival na igrišču. Želel sem si le boljšega rezultata, vendar to ni delovalo. Stvari so se začele obračati na bolje, ko sem začel znova uživati na treningih."

Ivanišević je bil pripravljen na vse

Prav gotovo je veliko k uspehu pripomogel tudi njegov trener Goran Ivanišević, s katerim sodelujeta zadnje leto. "Sodelovati sva začela 1. septembra. Od takrat pa do konca leta sva vsak dan močno garala. Goran je bil v svojih časih eden od igralcev, ki je bil fizično in psihično dobro pripravljen. Pravzaprav je bil pripravljen na vse. Tudi na tem sva veliko delala in mislim, da mi je pomagal, da sem naredil nekaj pomembnih korakov v svoji igri," je razlagal igralec iz Medžugorja, ki je novinarjem tudi razkril, kaj mu je pred velikim finalom povedal Goran Ivanišević.

In kakšne so bile te čarobne besede? "Še noben Hrvat ne izgubil finala v ponedeljek. Do zdaj ga še nismo," mu je rekel Splitčan, ki je leta 2001 v Wimbledonu igral finale v ponedeljek, potem ko je bil dvoboj zaradi dežja v nedeljo odpovedan. Tistega leta je v finalu po petih nizih premagal Avstralca Patricka Rafterja. Očitno so te besede pomagale novemu hrvaškemu junaku.

Marin veliko časa za proslavljanje ne bo imel, saj ga kmalu čakajo nastopi na Davisovem pokalu, ko se bo Hrvaška pomerila z reprezentanco Belgije.

Ne spreglejte