Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 12. 2023,
18.00

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

tenis Carlos Alcaraz Novak Đoković Rafael Nadal

Četrtek, 28. 12. 2023, 18.00

4 mesece

Nadal že trenira v Brisbanu

Kakšne so informacije o enem najboljših? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Rafael Nadal Brisbane | Rafael Nadal se vrača v Brisbanu v Avstraliji. | Foto Guliverimage

Rafael Nadal se vrača v Brisbanu v Avstraliji.

Foto: Guliverimage

Novak Đokovič, trenutno najboljši igralec sveta, je prepričan, da se Rafael Nadal vrača zato, da bo še naprej osvajal največje lovorike. Tako Srba kot tudi Španca so večkrat odpisali, a sta jim dokazala ravno obratno. Španski as je že v Brisbanu, kjer bo začel svoj povratek v teniški cirkus.

Novak Đoković
Sportal Đoković bi bil rad kot Brady #video

Rafael Nadal na treningu v Brisbanu. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal na treningu v Brisbanu. Foto: Guliverimage Novak Đoković in Carlos Alcaraz sta v sredo igrala ekshibicijski dvoboj v Savdski Arabiji, ki ga je po treh nizih dobil Španec s 4:6, 6:4 in 6:4. V luči tega zanimivega dvoboja sta oba glavna akterja spregovorila tudi o Rafaelu Nadalu, ki se na igrišča vrača po dolgi odsotnosti.

Rafael Nadal ni igral že vse od januarja na OP Avstralije. Prvič se bo preizkusil na turnirji v Brisbanu. Majorčan je pred kratkim povedal, da ne more zagotoviti, da se bo vrnil stoodstotno pripravljen. Vseeno pa Đoković in Alcaraz pričakujeta, da bo Nadal še kako konkurenčen.

Rafael Nadal bo naslednji teden igral na turnirju v Brisbanu v Avstraliji, ta četrtek je na prizorišču enega prvih turnirjev nove sezone že treniral. Tukaj so prvi posnetki nekdanje številke 1 na treningu po letu dni:

On ni tip, da bi igral povprečen tenis

"On ni tip, da bi se vrnil in igral na povprečni ravni, le nekaj dvobojev." | Foto: Guliverimage "On ni tip, da bi se vrnil in igral na povprečni ravni, le nekaj dvobojev." Foto: Guliverimage

Nole od njega pričakuje, da bo vedno dal vse od sebe. "Veliko jih je govorilo, da je blizu konca. Tako so govorili tudi zame, ampak dokazala sva, da so se motili. On ni tip, da bi se vrnil in igral na povprečni ravni, le nekaj dvobojev. On želi osvajati lovorike, želi biti najboljši in zato je to, kar je – legenda našega športa. Prepričan sem, da so trenirali z namenom, da zmaga na turnirju za grand slam," je povedal 24-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Alcaraz je dobil informacije

Podobno razmišlja tudi Nadalov rojak Carlos Alcaraz, trenutno drugi igralec sveta. Šele 20-letni teniški igralec je prepričan, da je njegov 17 let starejši kolega dobro pripravljen. "Gledal sem njegove posnetke s treninga in videti je stoodstoten. Nekateri igralci, ki so pred tedni trenirali z njim, so mi dejali, da se bo vrnil na dobri ravni. Na njegovi najboljši ravni. Mislim, da je pripravljen, da lahko naredi velike stvari," je povedal Alcaraz.

Jenni Hermoso
Sportal Poljub, ki je pretresel svet in razdelil javnost
Novak Đoković
Sportal Đoković petič najboljši v Evropi, v druščini tudi Dončić, Pogačar in Garnbretova
Ne spreglejte