Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2023,
20.00

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Tom Brady Carlos Alcaraz Novak Đoković Arina Sabalenka Ons Jabeur Savdska Arabija tenis

Torek, 26. 12. 2023, 20.00

4 mesece

Ekshibicijska teniška dvoboja v Savdski Arabiji

Đoković bi bil rad kot Brady #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Novak Đoković je pred sredinim ekshibicijskim dvobojem s Carlosom Alcarazom v Savdski Arabiji povedal, da si želi tekmovati do svojega 40. leta ali še več, kot je to počel Tom Brady. Ons Jabeur pa je pred torkovim dvobojem z Arino Sabalenko izrazila željo, da bi Savdska Arabija res dobila zaključni ženski turnir sezone.

Novak Đoković
Sportal Đoković petič najboljši v Evropi, v druščini tudi Dončić, Pogačar in Garnbretova

Savdska Arabija vlaga milijone v šport in promocijo države prek športa. In to uspešno, imajo vse več turistov, prav zdaj se v državi nahaja tudi nekaj slovenskih popotnikov. Po nogometu (Cristiano Ronaldo je le eden od zvezdnikov, ki je odšel v savdsko ligo) in avtomotošportu (reli Dakar in formula 1) je njihova naslednja tarča tenis. Ta je bolj tradicionalen in teniških veljakov Savdijci še niso prepričali. Letos so organizirali le zaključni mladinski turnir, želijo pa si zaključni turnir sezone za ženske. Upali so, da ga dobijo že letos, a se je nato igral v Mehiki. So pa zdaj pripravili dva ekshibicijska dvoboja pred začetkom nove teniške sezone in to z zelo zvenečo udeležbo. Ons Jabeur proti Arini Sabalenki in Novak Đoković proti Carlosu Alcarazu.

Jabeur: Upam, da WTA in Savdijci sklenejo dogovor

Ons Jabeur je v Savdski Arabiji igrala z Arino Sabalenko. | Foto: Reuters Ons Jabeur je v Savdski Arabiji igrala z Arino Sabalenko. Foto: Reuters Šesta igralka jakostne lestvice Ons Jabeur je zaključnemu turnirju v Savdski Arabiji naklonjena. "To bi bila super stvar. Upam, da se zgodi, da bi finale sezone igrali v Savdski Arabiji. Zame bi bilo to kot v sanjah. Upam, da WTA in Savdijci sklenejo dogovor," je ob prihodu na ekshibicijski turnir v Rijad dejala Tunizijka. "Rada bi videla, da bi se več Arabk začelo ukvarjati s tenisom in s športom na splošno. Zato je prihod v Savdsko Arabijo tako dobra ideja." Dvoboj z drugo igralko sveta Sabalenko v Savdski Arabiji v torek zvečer je bil za obe predvsem dober trening sredi priprav na novo sezono. Belorusijnja v leto 2024 štarta z mislijo, da lahko s prvega mesta lestvice WTA izrine Poljakinjo Igo Swiantek. Prvi grand slam nove sezone, OP Avstralije v Melbournu, se začne 14. januarja.

Tunizijka je s 6:4 dobila prvi niz, naslednja dva pa za zmago Belorusinja s 6:3 in 6:2.

Đoković: Tom Brady je primer izjemnega športnika

Novak Đoković se bo v sredo pomeril na ekshibicijskem dvoboju s Carlosom Alcarazom. | Foto: Reuters Novak Đoković se bo v sredo pomeril na ekshibicijskem dvoboju s Carlosom Alcarazom. Foto: Reuters Kot številka ena v moški konkurenci bo dvoboj začel 36-letni veteran Novak Đoković. Srb o koncu kariere ne razmišlja. O tem je govoril pred sredinim dvobojem s številko dve lestvice ATP Carlosom Alcarazom. Đoković si je za vzor vzel igralca ameriškega nogometa Toma Bradyja, ki je v ligi NFL igral 22 sezon oziroma do svojega 45. leta starosti. Poznata se osebno. "Tom Brady je primer izjemnega športnika, ki je imel fantastično kariero in še zelo dolgo. Ure in ure je namenil temu, da je skrbel za svoje telo, za regeneracijo. Skrbel je za svoje telo in psiho in zato je imel tako dolgo in uspešno kariero."

"Od njega sem se veliko naučil in upam, da bom tudi jaz igral do svojega 40. leta in morda še čez. Trenutno se počutim zelo dobro in tenis še vedno igram na zelo visoki ravni. Sezona 2023 je bila ena mojih najboljših. Zakaj bi torej nehal, če pa igram tako dobro? Igral bom še naprej in šel sezono po sezono. Bomo videli, do kdaj lahko zdržim." V iztekajočem se letu je osvojil tri grand slame, samo Wimbledona ne. Je zmagovalec rekordnih 24 turnirjev največje četverice.

Kaj je Đoković v torek vse počel v Rijadu:

Iga Swiatek
Sportal Zaslužki – saj je kar težko verjeti
Ne spreglejte