Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2023,
13.45

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Janja Garnbret Janja Garnbret Luka Dončić Luka Dončić Iga Swiatek Novak Đoković

Torek, 26. 12. 2023, 13.45

4 mesece

evropski športnik leta 2023

Đoković petič najboljši v Evropi, v druščini tudi Dončić, Pogačar in Garnbretova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Novak Đoković | Novak Đoković je še petič evropski športnik leta. | Foto Reuters

Novak Đoković je še petič evropski športnik leta.

Foto: Reuters

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je petič postal evropski športnik leta. Đoković je prejel največ točk v izboru, ki ga je izpeljala in danes objavila poljska tiskovna agencija PAP. Đoković se je s petimi naslovi evropskega športnika leta izenačil z rekorderjem v 66-letni zgodovini tega izbora švicarskim teniškim igralcem Rogerjem Federerjem. Vsega skupaj je v tem izboru sodelovalo 21 evropskih tiskovnih agencij, vključno s Slovensko tiskovno agencijo STA.

Đoković je v izboru prejel 178 točk, nizozemski svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen je na drugem mestu prejel 28 točk manj, svetovni prvak v skoku s palico švicarski atlet Armand Duplantis je na tretjem mestu tega izbora prejel 92 točk manj.

Na prvih desetih mestih tega izbora sta dve športnici, poljska teniška igralka Iga Swiatek je šesta z 72 točkami, nizozemska atletinja Femke Bol pa je osma z 49 točkami.

Iga Swiatek je ena od dveh športnic, ki so na lestvici končale med top 10. | Foto: Guliverimage Iga Swiatek je ena od dveh športnic, ki so na lestvici končale med top 10. Foto: Guliverimage

Norveški nogometaš Erling Haaland (80 točk) je četrti, srbski košarkar Nikola Jokić peti (74 točk), norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je sedmi (72 točk), švicarski alpski smučar Marco Odermatt je deveti s 44 točkami, prvo deseterico zaključuje danski kolesar Jonas Vingegaard na desetem mestu s 40 točkami.

Luka Dončić je na 39. mestu. | Foto: Reuters Luka Dončić je na 39. mestu. Foto: Reuters

Na lestvici so tudi trije Slovenci. Košarkar Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić si deli 39. mesto, prejel je štiri točke, športna plezalka Janja Garnbret si deli 53. mesto, prejela je dve točki, cestni kolesar Tadej Pogačar si z osvojeno točko deli 57. mesto.

Ne spreglejte