Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2021,
10.19

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

ATP OP Avstralije Novak Đoković Rafael Nadal

Torek, 26. 1. 2021, 10.19

3 leta, 3 mesece

Priprave na OP Avstralije 2021

Je Nadal namenil kritiko Đokoviću?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Rafael Nadal Novak Đoković | Rafael Nadal in Novak Đoković se pripravljata na prvi letošnji teniški vrhunec. | Foto Reuters

Rafael Nadal in Novak Đoković se pripravljata na prvi letošnji teniški vrhunec.

Foto: Reuters

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je v nedavnem intervjuju za ESPN dejal, da se, v nasprotju z nekaterimi, sam nikoli javno ne izpostavlja, ko želi pomagati ali pomaga drugim. S tem je 34-letni Majorčan najbrž namenil kritiko prvemu igralcu sveta, Srbu Novaku Đokoviću, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tamara Zidanšek
Sportal Hvaležna je, da je lahko pet ur na dan zunaj #video

Srbski teniški as Novak Đoković je pred tednom dni na avstralsko teniško zvezo naslovil pismo zahtev, v katerem se je zavzel za sprostitev ukrepov za 72 igralcev in igralk, ki so se znašli v strogi karanteni brez dostopa do igrišč za trening in priprave na prvi grand slam sezone.

Zahteve, med katerimi sta bili tudi nastanitev v zasebnih domovih s teniškimi igrišči in boljša hrana, so naletele na neodobravanje avstralske javnosti in oblasti. Triintridesetletni Đoković, ki je v obvezni karanteni v Adelajdi, se je kasneje javno izpostavil ter na družbenih omrežjih zapisal, da je želel le pomagati svojim tekmecem in da je imel pri tem dobre namene. Nekatere zahteve so bile po njegovem mnenju vzete iz konteksta.

Španec je v Avstraliji, na turnirju v Melbournu je zmagal leta 2009. | Foto: Reuters Španec je v Avstraliji, na turnirju v Melbournu je zmagal leta 2009. Foto: Reuters

Španec Rafael Nadal je imel glede tega v pogovoru za ESPN pomisleke, čeprav ni jasno povedal, ali je kritika namenjena Srbu. "Vsi radi pomagamo drug drugemu. Nekateri morajo vse, s čimer pomagajo drugim, predstaviti v javnosti. Drugi se odločajo za zasebne prijeme, brez javnega oglaševanja vsega, kar počnejo," je dejal.

Novak Đoković
Sportal Pod balkonom Đokovića odmeva glasba in pleše se srbsko kolo #video

Nadal se sprašuje, kje je meja

Španec ima trenutno opravka s karanteno. | Foto: Reuters Španec ima trenutno opravka s karanteno. Foto: Reuters Španec, Srb in številni drugi zvezdniki tenisa bodo po opravljeni karanteni v Adelajdi odigrali nekaj ekshibicijskih obračunov, nato pa odleteli v Melbourne, kjer se bodo v začetku februarja začeli pripravljalni turnirji pred Odprtim prvenstvom Avstralije.

"Razmere so tu boljše, kot jih imajo nekateri igralci v Melbournu. So pa tudi tam igralci, ki imajo večje sobe in se lahko bolj posvetijo fizični pripravi ter imajo ob sebi tudi trenerje. Kje je torej meja? Vsi imamo svoja mnenja, spoštujemo pa tudi druga," je karanteno opisal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Prvi turnir velike četverice v sezoni 2021 se bo v Melbourne Parku začel 8. februarja.

Ne spreglejte