Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 1. 2021,
7.42

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković

Nedelja, 24. 1. 2021, 7.42

3 leta, 3 mesece

Novak Đoković in obiski pod balkonom

Pod balkonom Đokovića odmeva glasba in pleše se srbsko kolo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85
Novak Đoković | Novak Đoković je vedno vesel svojih navijačev. | Foto Guliverimage

Novak Đoković je vedno vesel svojih navijačev.

Foto: Guliverimage

Novaku Đokoviću v karanteni ni prav nič dolgčas. Dnevno ga obiskujejo njegovi navijači in mu pripravljajo presenečenja. Gostoval je tudi v radijski oddaji, kjer je razkril marsikaj zanimivega. Med drugim tudi, kako je v Adelaide prvič vozil avto.

Novak Đoković je trenutno v obvezni karanteni in se pripravlja za novo sezono. Srbski zvezdnik in še pet najboljših igralcev in igralk so nastanjeni v Adelaide, kjer bo potekal tudi ekshibicijski turnir, medtem ko se ostali igralci pripravljajo v Melbournu, prizorišču OP Avstralije.

Nole pa ima tudi v Avstraliji veliko navijačev. Praktično dnevno ga obiskujejo pod njegovim balkonom in vsak si želi z njim spregovoriti vsaj kakšno besedo. Pravzaprav vidimo tam vse, od najmlajših teniških navdušencev pa do starejših navijačev. Nazadnje je pod njegovim oknom odmevala srbska glasba, ob tem pa so njegovi navijači plesali srbsko kolo. Beograjčan svoje zveste navijače vselej pozdravi z nasmehom.

Gostoval tudi v radijski oddaji

Hotel dnevno obiskujejo tudi tamkajšnji novinarji, ki zabeležijo skoraj vsak Đokovićev korak. Vključil se je tudi v eno izmed radijskih oddaj in se spominjal, kako je pred 14 leti bil prvič v Adelaide. Voditelja sta ga na to spomnila tudi s takrat posneto fotografijo.

"Tega se spominjam zelo dobro. Mislim, da sem takrat prvič v življenju vozil avtomobil. Prav tukaj nekje blizu Adelaide. Vozil sem v puščavi, ne vem, kje točno. Spominjam se, da sem se ves tresel, ko so mi nasproti prihajala druga vozila. Pravzaprav sem se takrat učil voziti," je povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Najtežji nasprotnik je Nadal

Teniško združenje ATP je naredilo anketo, kjer so najboljše igralce spraševali, kdo je za njih najtežji nasprotnik. Đoković ob tem vprašanju ni veliko razmišljal in izstrelil ime Nadal. Česa drugega po 28 odigranih finalov v karieri tudi ne pričakujemo. 

Nadal je izbral Rogerja Federeja. "Verjetno Federer. Ko sem prišel na turnejo, je bil najboljši igralec na svetu. Vsa ta leta hodiva po isti poti," je povedal Španec.

Murray Andy Pariz Wawrinka
Sportal Andy Murray ne bo nastopil na OP Avstralije
Novak Đoković
Sportal Nič kaj lahko delo za Novaka Đokovića in srbsko ekipo
Novak Đoković
Sportal Đoković se je oglasil po kritikah, Belorusinja poziva k strpnosti
Ne spreglejte