Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 12. 2013,
7.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polona Hercog

Nedelja, 22. 12. 2013, 7.48

8 let

Hercogova izbrala hrvaško pomoč

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se na novo sezono pripravlja v Barceloni. Štajerko po novem trenira Hrvat Igor Šarić, prvič po novem letu pa bo nastopila na grand slamu v Melbournu.

Prva dama slovenskega tenisa je konec leta 2013 posvetila spremembam, saj bo poleg trenerja najverjetneje zamenjala tudi znamko loparja. Zaradi pogostih težav z zapestjem v teh dneh preizkuša nekaj novih (lažjih) različic loparjev, časa za izbor pa počasi zmanjkuje, saj se bo kmalu začela nova teniška sezona. Polona Hercog je ne bo začela s turnirjem v Hobartu, pač pa se bo prvič javnosti predstavila šele na odprtem prvenstvu Avstralije. Tako bo prvič zaigrala na uvodnem vrhuncu sezone v Melbournu, ki ga letos ni ohranila v prijetnem spominu, saj je hitro končala pot, nato pa zaradi zdravstvenih težav odpovedovala turnir za turnirjem ter padala na lestvici.

V novo leto bo vstopila kot 65. igralka sveta, kar je imenitna popotnica, saj v uvodnem delu nove sezone ne bo branila veliko točk. Pod vodstvom novega trenerja Igorja Šarića, ki je vskočil namesto Andreja Kraševca, zadnji pa je pred tem nadomestil praznino po nenadnem odhodu Šveda Mattiasa Arvidssona, se želi za začetek vrniti med 50 najboljših na svetu.

V teh dneh trenira s Polono v Barceloni na teniški akademiji Emilia Sancheza. Slovenka lopar med pripravami prekriža tudi z rusko zvezdnico Svetlano Kuznjecovo, ki je tudi v tem teniškem središču, je na sklepni prireditvi Teniške zveze Slovenije (TZS) povedal Zoran Kofol, vodja Polonine ekipe.

Najboljša slovenska teniška igralka je potrdila udeležbo na pokalu Fed, ki bo februarja potekal v Budimpešti. Polona naj bi v slovenski izbrani vrsti v dvojicah združila moči z Andrejo Klepač. Ker Tadeje Majerič ne bo na Madžarskem, bo med posameznicami najverjetneje poleg Hercogove v poštev prišla še Nastja Kolar.

Ne spreglejte