Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 6. 2020,
9.01

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

Natisni članek

Goran Ivanišević Monika Seleš tenis

Torek, 9. 6. 2020, 9.01

3 leta, 10 mesecev

Spomini Gorana Ivaniševića

Fotografija Gorana Ivaniševića, ki je vzbudila veliko zanimanja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60
Novak Đoković in Goran Ivanišević | Foto Twitter

Foto: Twitter

Goran Ivanišević, nekdanji legendarni teniški igralec, je na socialnih omrežjih objavil zanimivo fotografijo in se ob tem spomnil starih časov, ko je navduševal kot golobradi mladenič. Poleg njega sta na fotografiji tudi dve zelo zanimivi osebi.

tenis, splošna
Sportal Prvo teniško druženje po koronakrizi na slovenskih tleh. Vzhod je zmlel Zahod. #foto

Gorana Ivaniševića ni treba posebej predstavljati, saj je zelo slavni nekdanji hrvaški teniški igralec, ki je leta 2001 poskrbel za senzacionalno zmago v Wimbledonu. Tega turnirja se je udeležil kot povabljeni igralec, kjer je tudi zmagal. To je bil njegova prva in edina zmaga na turnirjih za grand slam.

Spomnil se je starih časov

Goran Ivanišević je na svojem Instagram profilu objavil fotografijo, na kateri je v družbi dveh zelo zanimivih oseb. Danes 48-letni Splitčan se je spomnil najbolj znanega mladinskega turnirja Orange Bowla in Miamija. V tistem času ga je trenirala danes že pokojna Jelena Genčić, ki je bila zaslužna za njegov teniški vzpon. Genčićeva pa je zelo uspešno sodelovala tudi z Novakom Đokovićem, današnjim prvim teniškim igralcem sveta.

Fotografija je bila na socialnem omrežju deležna velikega zanimanja, prav tako se je na fotografijo odzval tudi Đoković.

Steffi Graf in Monika Seleš sta poskrbeli za veliko teniško rivalstvo. | Foto: Reuters Steffi Graf in Monika Seleš sta poskrbeli za veliko teniško rivalstvo. Foto: Reuters

Na sliki tudi Monika Seleš

Na fotografiji ne moremo spregledati legendarne Monika Seleš, nekdanje jugoslovanske teniške igralke, ki je pozneje prevzela ameriško državljanstvo. Seleševa je v svoji karieri osvojila devet zmag za grand slam, skupno pa je osvojila 53 turnirjev.

Kaj bi bilo, če se ne bi zgodil 30. april 1993?

Nekoliko starejši ljubitelji tenisa se zagotovo spomnijo dogodka iz leta 1993. Monika Seleš je takrat doživljala pravo nočno moro. V četrtfinalu turnirja v Hamburgu jo je med odmorom s 23-centimetrskim nožem od zadaj napadel neuravnovešeni navijač Steffi Graf Günter Parche. Seleševa je dobila centimeter in pol globoko rano, dogodek pa je za vedno zaznamoval teniški šport.

Kar dve leti je trajalo, da se je vrnila na teniška igrišča, in to več kot uspešno. Istega leta je igrala v finalu OP ZDA, kjer jo je premagala njena velika nasprotnica Steffi Graf, s katero ima razmerje zmag in porazov 5-10. Mnogi se sprašujejo, kaj vse bi lahko dosegla, če ne bi doživela nesrečnega napada.

Goran Ivanišević
Sportal Hrvaška teniška legenda Goran Ivanišević z zamudo v hišo slavnih
Ne spreglejte