Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
14. 8. 2021,
11.35

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Natisni članek

teniški globus Roger Federer

Sobota, 14. 8. 2021, 11.35

2 leti, 8 mesecev

Roger Federer se ne boji prihodnosti

Federer: Mnogi si ne predstavljajo, kako težko je

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

1

Roger Federer | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Roger Federer, vrhunski teniški igralec, je pred kratkim praznoval svoj 40. rojstni dan. Ob svojem okroglem jubileju je v enem izmed intervjujev povedal veliko zanimivega. Čeprav ima v življenju vse, tudi njemu ni vedno lahko. Razkril je tudi, katere čestitke so ga najbolj ganile.

"Tokrat je bilo malo drugače"

Roger Federer sprva ni imel namena praznovati svojega 40. rojstnega dneva, saj je imel namen igrati na OI v Tokiu. Te je kasneje odpovedal in na Ibizi v krogu najbližjih praznoval svoj okrogli rojstni dan.

"Običajno sem na svoj rojstni dan na kakšnem turnirju in sredi priprav, tako da nisem imel velikih zabav. Zjutraj se zbudiš in se spomniš, da imaš rojstni dan. Tokrat je bilo malce drugače. Počasi smo šli v ta dan in lepo smo praznovali."

Družina ga spremlja skoraj na vseh turnirjih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Družina ga spremlja skoraj na vseh turnirjih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Razveselile so ga risbe otrok in čestitke teniških velikanov

Švicar si lahko v življenju privošči vse, tako da ga je verjetno težko presenetiti. Kljub vsemu premoženju, ki ga ima, so ga najbolj razveselile risbe njegovih otrok, prav tako pa ga je razveselil video njegove fundacije. Dobil je čestitke iz Zambije, Malawija, Zimbabveja, Južne Afrike … Ganile pa so ga tudi čestitke nekaterih teniških igralcev.

"Še vedno sem ganjen, ko se name spomnijo Pete Sampras, Bjorn Borg ali Stefan Edberg. Poslali so mi tudi čestitke. To se mi zdi nekaj neverjetnega, saj so bili vsi trije moji idoli, ko sem bil mlad," je povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov, ki pa se ne obremenjuje s svojimi leti.

Roger Federer rad spremlja tekme nogometnega kluba Basel. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer rad spremlja tekme nogometnega kluba Basel. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Počuti se kot v svojih poznih dvajsetih letih

"Ko se zjutraj zbudim, ugotovim, da je vse isto kot prej. Malo me spominja na prag tisočletja, ko so govorili, da bodo vsa računalniška omrežja odpovedala. In potem se ni zgodilo nič. Mislim, da je to 'kul' starost in veselim se vsega, kar še prihaja," pove Roger, ki v šali doda, da se resnično počuti kot v svojih poznih dvajsetih.

Veliko podporo mu nudi tudi žena Mirka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veliko podporo mu nudi tudi žena Mirka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Mislim, da si mnogi ne predstavljajo, kako težko je usklajevati med otroki, družino in športno kariero." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Mislim, da si mnogi ne predstavljajo, kako težko je usklajevati med otroki, družino in športno kariero." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Velikokrat se sprašuje, če je vse v redu

Baselčanu je na teniških igriščih uspelo doseči vse. S svojimi uspehi je nadaljeval tudi takrat, ko je postal oče. Danes je oče štirih otrok, kar je za vrhunskega športnika vse prej kot enostavno.

"Mislim, da si mnogi ne predstavljajo, kako težko je usklajevati med otroki, družino in športno kariero. Vedno ste nekoliko v dvomih, ali je res vse popolno. Toda zadnjih 12 let, ko sta prišli dekleti in pet let kasneje še fanta, sem ponosen na to. Da smo v tem posebnem življenjskem slogu ostali družina in da mi je z Mirko še vedno lepo."

Vse bi še enkrat doživel, a brez stresa

Jasno je, da se njegov konec kariere vse bolj približuje koncu. A kot kaže, se življenja po končani karieri ne boji. Sam pravi, da je kot igralec že veliko doživel, a bi vseeno pritisnil na poseben gumb in še enkrat vse doživel brez stresa, ki ga doživlja kot igralec.

"Rad bi šel pogledat, kako na Japonskem cvetijo češnje. Rad bi Pritisnil bi poseben gumb. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pritisnil bi poseben gumb. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko bil del finala lige NBA, NHL in NFL in se ob tem ne spraševal, kako vse skupaj uskladiti s svojimi treningi. To bo povsem nova izkušnja. Z otroki bi rad obiskal številne narodne parke, kar si z Mirko že dolgo želiva. Prav tako bi se rad naučil igrati inštrument … Malo sem igral klavir, zdaj bi poskusil igrati še saksofon," je še za Schweizer Illustrierte povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

CoCo Vandeweghe
Sportal Po obtožbah in bizarnem dogodku je povedala svojo plat zgodbe #video
Andreja Klepač
Sportal Klepačeva že v polfinalu Montreala, Medvedjev brez težav v Torontu
Daniil Medvedjev
Sportal Si mislite? Ker se je opravičil, ga je sodnica kaznovala. #video
Ne spreglejte