Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
11. 8. 2021,
18.31

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Natisni članek

teniški globus ATP Daniil Medvedev

Sreda, 11. 8. 2021, 18.31

2 leti, 8 mesecev

Si mislite? Ker se je opravičil, ga je sodnica kaznovala. #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na teniškem turnirju serije masters v Torontu smo bili priča precej nenavadnemu dogodku. A takšna so teniška pravila in Daniil Medvedjev je zaradi opravičila izgubil točko. "To bo na Tennis TV," je Medvedjev povedal teniški sodnici. In še kako prav je imel.

Daniil Medvedjev, trenutno drugi igralec sveta, je na turnirju v Torontu doživel precej nenavaden trenutek. Ruski teniški igralec je sicer v drugem krogu igral proti Kazahstancu Aleksandru Bubliku, katerega je na koncu premagal po treh nizih (4:6, 6:3, 6:4).

"Si moraš misliti, kakšno neumnost je naredila"

Bil je zanimiv dvoboj, saj je s svojimi izpadi znova "blestel" Medvedjev. Najprej je bil besen, ker mu glavna sodnica Aurélie Tourte ni pustila, da si gre v slačilnico zamenjat teniške hlačke. Zatem mu je sodnica še vzela točko, ker je med med točko govoril. A vendarle ni šlo za govorjenje, temveč za opravičilo, potem ko je točka še trajala. Zaradi te napake mu je sodnica vzela že dobljeno točko.

"Ali si lahko misliš kaj takega? Jaz sem imel žogico na loparju za 'smash'. Ti nisi imel nič za udariti. Si moraš misliti, kakšno neumnost je naredila," je Medvedjev rekel Bubliku, ki se je ob tem le smejal. Nato je Medvedjev sodnici še dejal: "Poglej, kaj si naredila. Smeje se ti. To bo na Tennis TV."

Danil Medvedjev | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prepričan je, da ga ni motil

Teniška ATP pravila pravijo, da če igralec z govorjenjem moti nasprotnika, sledi kazen. Rus je po dvoboju priznal, da je moral uporabiti Googlov prevajalnik, da je sploh lahko razumel, kaj ta izraz v pravilih pomeni. Vse skupaj se mu je zdelo smešno in meni, da s svojim opravičilom ni motil svojega nasprotnika.

"Lahko vprašate Bublika, če sem ga motil, ker sem se mu opravičil. Rekel bo, da ne. Imel sem udarec, ki ga ne bi nikoli v življenju zgrešil. Nisem ga zmotil, ampak gre za pravila," je še povedal 25-letni ruski igralec.

Danil Medvedjev
Sportal Nadal odpovedal Toronto in Cincinati, Zverev pa Davisov pokal
Nick Kyrgios
Sportal Đoković odpovedal Cincinnati, Kyrgios izpadel v Torontu
Ne spreglejte