Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 6. 2018,
9.13

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 18. 6. 2018, 9.13

5 let, 10 mesecev

Federer kar z avtomobilom hitel domov, da ne bi zamudil nogometne tekme

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Roger Federer | Foto Twitter

Foto: Twitter

Roger Federer se je pretekli teden na najboljši možen način vrnil na teniška igrišča, potem ko je zmagal turnir v Stuttgartu in znova prevzel prvo mesto na svetovni lestvici. Švicar se je po zmagi usedel v avto in odhitel domov, saj ni želel zamuditi nogometne tekme med Brazilijo in Švico.

Roger Federer je znan kot tudi velik ljubitelj nogometa. Zato ni čudno, da ni želel zamuditi nogometne tekme, ko so na svetovnem prvenstvu igrali Švicarji. Pravzaprav je bila to zanj sanjska nedelja. Sprva je v finalu turnirja v Stuttgartu premagal Kanadčana Milosa Raonica, nato pa je nogometna reprezentanca Švice presenetljivo remizirala z Brazilijo, ekipo, ki je favorit za naslov svetovnega prvaka.

Roger Federer je na turnirju v Stuttgartu dosegel svojo 98. turnirsko zmago. | Foto: Getty Images Roger Federer je na turnirju v Stuttgartu dosegel svojo 98. turnirsko zmago. Foto: Getty Images

Roger Federer
Sportal Federer v slogu na vrh

Čaka ga Aljaž Bedene in norih 48 ur

Baselčan je takoj po turnirski zmagi povedal, da ga naslednjih 48 ur čaka izjemno naporen urnik. "Naslednjih 48 ur bo zame groznih. Nocoj se bom odpeljal v Švico, kjer bom gledal nogometno švicarsko reprezentanco. Ne vem, kako noro bo. Bomo videli. V ponedeljek bom že letel v Halle in verjetno bom svoj uvodni dvoboj igral v torek. Pomembno je, da se prebijem skozi uvodni dvoboj, kjer branim zmago," je razlagal eden od najboljših teniških igralcev vseh časov, ki bo v torek v uvodnem dvoboju igral proti našemu Aljažu Bedenetu.

Še pravi čas doma

Da se je prvi igralec sveta domov odpeljal z avtomobilom, je razkril tudi na družbenih omrežjih. Tam je med drugim zapisal. "Še pravi čas sem prišel domov, da sem si lahko ogledal tekmo med Švico in Brazilijo," je zapisal Federer in ob tem pohvalil svojo reprezentanco, brazilski reprezentanci pa je na prihodnjih tekmah zaželel srečo.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Upa, da bo ostal zdrav

Po svoji 98. turnirski zmagi je povedal, da je v finalu v najpomembnejših trenutkih igral svoj najboljši tenis. "Izjemen občutek. Zelo zadovoljen sem, kako sem igral zadnji teden. Na igrišču se nikoli nisem slabo počutil, kar je zelo spodbudno. V zadnjih letih mi v Stuttgartu ni šlo najbolje, saj sem izgubil kar nekaj tesnih dvobojev. To leto je bilo drugače. Vse je potekalo po mojih željah," je še povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki še ne ve natančno, ali se bo prihodnje leto vrnil v Stuttgart.

Roger Federer
Sportal Po dveh minutah mu je bilo vse jasno
Ne spreglejte