SiolNET. Sportal Tenis
5,37

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Đoković priprt v istem hotelu

Đoković spet priprt: znano je, kam so ga namestili

5,37

termometer

Novak Đoković
Pred Novakom Đokovićem so težke ure čakanja. Foto: Guliverimage

Pojavila se je prva fotografija Novaka Đokovića, potem ko ga v soboto zvečer (23.30) po našem času čaka odločilna sodna obravnava. Srba so spet namestili v zloglasni hotel Park, kjer je bival že po prvem preklicu vizuma. Srbski zvezdnik je pred tem že opravil prvo zaslišanje na zveznem sodišču.

Novak Đoković Sportal Znano je, kdaj bo odločilna obravnava, Đokovića ni bilo na spregled

Včeraj so se na zveznem okrožnem sodišču menili, da bodo Novaka Đokovića med pridržanjem namestili na neznano lokacijo, saj si ne želijo prevelike medijske pozornosti. A kot kaže, ne bo nič drugače, kot je bilo pri prvi sodniški obravnavi. Prvi teniški igralec bo noč preživel v istem hotelu kot med prvo sodno obravnavo. Ob prihodu v hotel za migrante ga je že čakala množica fotografov in snemalcev. Pričakujemo lahko, da bi se tam lahko spet zbrali njegovi privrženci.

Tokrat bodo odločali trije sodniki

Eden najboljših teniških igralcev sveta je imel pred tem obravnavo na zveznem sodišču, kjer so dorekli vse podrobnosti nedeljskega sojenja. Sodnik David O’Callaghan je odločil, da bodo o primeru odločali trije sodniki. Poleg njega bosta o primeru odločala še sodnika James Allsop in Anthony Besanko. Po nekaterih zapisih je to že mala zmaga odvetnikov Đokovićev, saj so prav oni predlagali, da bi odločali trije sodniki.

Đokovićevi odvetniki so predlagali, da bi obravnavo kar najhitreje izpeljali. Torej, da bi imela vsaka stran po eno uro za predstavitev svojih argumentov. Kot kaže, bomo v nedeljo res lahko videli konec večdnevne sage.

Če Đokoviću na sodišču uspe, ga že v ponedeljek čaka dvoboj

Če bo Novak Đoković s svojimi odvetniki uspel na sodišču, ga naslednji dan (v ponedeljek) že čaka dvoboj prvega kroga OP Avstralije, kjer bo lovil deseto zmago in skupno 21. zmago za grand slam. Njegov nasprotnik bo rojak Miomir Kecmanović. V primeru, da bo bitko na sodišču izgubil, bo moral zapustiti Avstralijo. Đokovića lahko doleti kazen, da tri leta ne bo smel vstopiti v Avstralijo, kar bi bil zanj velik udarec. 

Novak Đoković v Melbournu ni opravil prav veliko treningov. Novak Đoković v Melbournu ni opravil prav veliko treningov. Foto: Guliverimage

Zakaj sploh gre?

Glavno vprašanje v tem sodnem primeru se vrti okoli tega, ali Đoković sploh lahko vstopi v Avstralijo kot necepljen tujec. Po obstoječih pravilih obstajajo stroge zahteve − izjeme, med katerimi ni prebolele bolezni covid-19 v zadnjih šestih mesecih, na kar se sklicuje Srb. To izjemo so sicer med svoja pravila uvrstili prireditelji OP Avstralije in s tem poskrbeli za zmedo.

Tako je videti urnik Novaka Đokovića:

 • V soboto ob 8. uri zjutraj (ob 22. uri po slovenskem času) bo imel razgovor z uradniki za migracije.
 • Za tem ga bodo premestili v pripor.
 • Od polnoči do 4.00 (slovenski čas) bo v priporu opravil razgovor z odvetniki (nasprotna stran je zahtevala, da je policija v tistem času v istem nadstropju).
 • Ob 00.15 (slovenski čas) bo imel zaslišanje pri sodniku Davidu O'Callaghanu (noč s sobote na nedeljo bo preživel v priporu).
 • V nedeljo ga ob 23.30 po slovenskem času čaka glavno sojenje, ko bo znana končna odločitev. Pritožba na odločitev ne bo mogoča.
 

Kako gledate na sago o Novaku Đokoviću?

 • Minister Alex Hawke se je pravilno odločil, da mu prekine vizo. 8763 glasov
  76,05%
 • Novak Đoković bi moral ostati in igrati turnir. 2669 glasov
  23,16%
 • Ne vem, ne spremljam zgodbe. 90 glasov
  0,78%
Oddanih 11522 glasov
Novak Đoković Sportal Marketinški strokovnjak: Đoković iz te zgodbe ne bo izšel kot zmagovalec Novak Đoković Sportal Novak Đoković bo moral vseeno v pripor Đoković THUMB Sportal Srbija v šoku: To je sramotna odločitev

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin