Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2020,
5.49

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

2

Natisni članek

Dominic Thiem Daniil Medvedev Rafael Nadal Novak Đoković

Nedelja, 22. 11. 2020, 5.49

3 leta, 4 mesece

NITTO ATP FINALS, 7. DAN

Neverjetno, kaj je zapravil Đoković, v finalu Thiem in Medvedjev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

2

Dominic Thiem | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na teniškem finalnem turnirju najboljše osmerice je za nami prvi polfinalni dvoboj. Kot prva sta na igrišče stopila Novak Đoković in Dominic Thiem, ki ga je po skoraj treh urah dobil slednji z izidom 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5). V večernem delu sta igrala še Daniil Medvedjev in Rafael Nadal. Ta dvoboj je prav tako po treh nizih dobil Medvedjev z izidom 3:6, 7:6 (4) in 6:3. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 19. uri.

Kot smo že pred dvobojem napovedovali, smo med Novakom Đokovićem in Domincom Thiemom videli še en maratonski dvoboj, ki ga je po dveh urah in 57 minutah dobil Avstrijec in se še drugič zaporedoma uvrstil v finale tega turnirja.

Avstrijec je imel v drugem nizu že štiri zaključne žogice

Oba igralca sta pokazala zelo dober tenis, a lahko brez dvoma rečemo, da Đoković ni igral svojega najboljšega tenisa, medtem ko je Thiem skozi ves dvoboj napadal in se mu je na koncu to obrestovalo. Ta je imel v podaljšani igri drugega niza že štiri žogice za zmago, a je Srb uspel ohraniti mirne živce in dobil drugi niz v svojo korist.

Novak Đoković je odšel pakirati kovčke. | Foto: Reuters Novak Đoković je odšel pakirati kovčke. Foto: Reuters Tega pri Đokoviću nismo vajeni

V tretjem, odločilnem nizu, smo videli podoben scenarij, saj je tudi tega odločala podaljšana igra. V tej igri smo videli nekaj, kar pri prvem igralcu nismo vajeni. Đoković je vodil že 4:0 in kazalo je da ima na široko odprta vrata do finala. Nato je sledil preobrat. Thiem je dobil šest zaporednih točk in povedel s 6:4 in si na ta način priigral dve zaključni žogi za zmago. Uspelo mu je v drugo in se zasluženo veselil velike zmage. Za 27-letnega Thiema je bila to peta zmaga nad 33-letnim Bograjčanom.

Novak Đoković ni mogel verjeti, kaj vse je uspevalo Dominicu Thiemu. | Foto: Reuters Novak Đoković ni mogel verjeti, kaj vse je uspevalo Dominicu Thiemu. Foto: Reuters

Začudeni Đoković: Šlo mu je vse noter

"Ne vem, če se mi je to kdaj zgodilo – včasih zapreš oči, odigraš na vso moč, a njemu šlo vse noter. Čestitam mu za pogum. Žogico je udarjal z vso močjo in vse mu je šlo noter. K udarjaš z vso močjo, gre včasih žogica tudi ven. Kot sem rekel, od 0:4 je naredil vse, kot je moral. Lahko mu dam le kapo dol in mu čestitam. Bil sem v vsaki točki, žogice nisem samo "porival", ampak on je žogico uničeval. Igral je izjemno," je po dvoboju priznal Đoković.

Thiem: Mislil sem, da bom bolj miren

"Bila je psihološka borba. Igrati za finale v tem turnirju je nekaj posebnega. Mislim sem, da bom po moji prvi veliki lovoriki v New Yorku (OP ZDA op. p.) malo bolj miren, ampak sem se motil. Bil sem napet in nervozen kot prej. Dvoboj je bil na robu. Tako kot vsi dvoboji tukaj, ko med seboj igrajo najboljši igralci. Res sem vesel, da sem prišel naprej. Zdaj se bom poskusil pripraviti za jutrišnji finale," je takoj po zmagi povedal Thiem.

Daniil Medvedjev v Londonu še ne pozna poraza. | Foto: Reuters Daniil Medvedjev v Londonu še ne pozna poraza. Foto: Reuters

Rafa je že serviral za zmago …

Zvečer nas je pričakala še ena teniška poslastica, ko sta loparje prekrižala Daniil Medvedjev in Rafael Nadal. Medvedjev, ki se je prvič uvrstil v finale tako prestižnega turnirja, je še edini igralec, ki v Londonu ne pozna poraza. V drugem nizu je Nadal pri izidu 5:4 že serviral za zmago, a je Medvedjev uspel izenačiti, na koncu pa niz dobil po podaljšani igri. V tretjem nizu je Španec dvakrat izgubil igro na svoj servis in po dveh urah in 38 minutah napetega dvoboja izgubil. Ruski igralec trenutno igra vrhunski tenis in ima lepe možnosti, da osvoji turnir. A v finalu ga čaka vse prej kot lahka naloga. Tam bo njegov nasprotnik bo Dominic Thiem.

Spremenil je nekaj podrobnosti in delovalo je

"Do 5:4 v drugem nizu, ko je Nadal serviral za zmago, sem se čudno počutil. Čutil sem, da sem imel dobre udarce, a ni bilo povezave v moji igri. Zato sem tudi izgubljal. V ključnih trenutkih je bil boljši, sam pa nisem mogel ustvariti dobrih udarcev. Odločil sem se, da bom spremenil nekaj podrobnosti. Pred tem sem čutil, da imam možnosti dobiti kakšno igro ali morda celo niz, ampak ni delovalo. Zato sem moral nekaj spremeniti in delovalo je zelo dobro. Zelo sem vesel," je po prvi zmagi v karieri nad Nadalom povedal 24-letni Medvedjev.

Polfinale

Dominic Thiem (Avt) : Novak Đoković (Rus) 7:5, 6:7 (10), 7:6 (5)

Daniil Medvedjev (Rus) : Rafael Nadal (Špa) 3:6, 7:6 (4), 6:3

Novak Đoković
Sportal Medvedjev brezhiben nad Nadala, Đoković v polfinale z zmago nad Zverevom
Rafael Nadal
Sportal Takšnega Nadala vidimo zelo redko #video
Rafael Nadal
Sportal Nadal po hudem boju v polfinale, Rubljev izkoristil Thiemovo sproščenost
Novak Đoković
Sportal Đokovića obsojajo hinavščine: To me ne bo ustavilo
 
Ne spreglejte