Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2020,
23.55

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Stefanos Cicipas Andrej Rubljev Dominic Thiem Rafael Nadal

Četrtek, 19. 11. 2020, 23.55

3 leta, 5 mesecev

NITTO ATP FINALS, 5. DAN

Nadal po hudem boju v polfinale, Rubljev izkoristil Thiemovo sproščenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Rafael Nadal | Rafael Nadal je v polfinalu zaključnega turnirja v Londonu. | Foto Reuters

Rafael Nadal je v polfinalu zaključnega turnirja v Londonu.

Foto: Reuters

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov se z zmago proti Avstrijcu Dominicu Thiemu poslavlja od zaključnega turnirja v Londonu. V obračunu zadnjega kroga skupine London 2020 je debitant na tem tekmovanju Thiema ugnal s 6:2, 7:5. Zmagovalec OP ZDA kljub porazu v polfinale napreduje s prvega mesta. Rafael Nadal se je za polfinale zvečer udaril s Stefanom Cicipasom in Grka premagal s 6:4, 4:6, 6:2. V polfinalu ga čaka Danil Medvedjev.

Sloviti Španec je lanskega zmagovalca tega turnirja Cicipas v zadnjem dvoboju skupine London 2020 premagal po uri in 50 minutah bitke, v v soboto pa se bo tako pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini Tokio 1970.

Španec je bil večji del dvoboja zanesljiv pri začetnem udarcu, v prvem nizu, ki ga je po "breaku" v deveti igri dobil s 6:4, je izgubil le pet točk, ob koncu drugega niza pa je imel v tem elementu igre več težav, ki so se prenesle tudi v uvod odločilnega.

Cicipas je do drugega niza prišel z nekoliko boljšo igro, dokončno pa mu ga je podaril kar Nadal sam z dvojno napako. Čeprav je dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam tekmecu v drugi igri tretjega niza dovolil odvzem servisa, je Cicipas v prvi in tretji igri prav tako slabo servisal, prednost "breaka" pa je nato 34-letnik še oplemenitil in slavil po dveh urah in štirih minutah.

S tem si je zagotovil mesto med najboljšo četverico v lovu na enega redkih turnirjev, ki mu v bogati zbirki še manjka.

Thiem prvi v skupini

Thiem, ki si je po zmagah proti Cicipasu v prvem in Nadalu v drugem krogu zagotovil zmago v skupini, je dvoboj začel slabo oziroma preveč sproščeno, za agresivni pristop 23-letnega Moskovčana pa ni imel pravega orožja. Rubljov, ki v prvem nizu ni napravil niti ene neizsiljene napake, je hitro prišel do dveh odvzemov servisa, niz pa mu je pripadel po vsega 26 minutah.

Rus je v drugem nizu sprva nadaljeval zanesljivo in do "breaka" prišel v tretji igri. Prednost je zadržal do osme igre, ko se je Thiem po seriji napak Rusa nenadejano vrnil v niz. Rubljov se je nato zbral, dosegel še en "break" v 11. igri in v 12. zaključil dvoboj po uri in 15 minutah.

S tem je vknjižil tretjo zmago zapovrstjo proti Thiemu (3:2 v korist Rusa). Poleg tega je v žep pospravil še 130.000 evrov in 200 točk za teniško lestvico.

Avstrijec se bo v sobotnem polfinalu zaključnega turnirja pomeril z zmagovalcem petkovega spopada med Srbom Novakom Đokovićem in Nemcem Alexandrom Zverevom v skupini Tokio 1970.

Dvoboja

Andrej Rubljev (Rus) : Dominic Thiem (Avt) 6:2, 7:5

Rafael Nadal (Špa) : Stefanos Cicipas (Grč) 6:4, 4:6, 6:2

 

 

Lestvici:
Skupina Tokio 1970:

Daniil Medvedjev 2 zmagi - 0 porazov
Novak Đoković 1- 1
Aleksander Zverev 1 - 1
Diego Schwartzman 0 - 2

Skupina London 2020:
Dominic Thiem 2 zmagi - 1 poraz
Rafael Nadal 2 - 1
Stefanos Cicipas 1 - 2
Andrej Rubljev 1 - 2

Kako poteka tekmovanje?

Igralci so razdeljeni v dve skupini, v katerih bo vsak igralec igral z vsakim. V nadaljevanje oziroma v polfinale se uvrstita prvouvrščena iz vsake skupine. Prvouvrščeni iz skupine A se bo v polfinalu pomeril z drugouvrščenim iz skupine B in obratno. Igralci bodo igrali na dva dobljena niza.

Turnir se začne v nedeljo, 15. novembra, in bo trajal do 22. novembra. Denarni sklad znaša 5,7 milijona dolarjev (4,8 milijona evrov).

Novak Đoković
Sportal "Slišal sem, kaj je rekel Đoković, a ne želim se prepirati"
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal ima počasi že dovolj teh kritik #video
Dominic Thiem
Sportal Dominic Thiem si lahko oddahne, Nadal se bo moral še krepko potruditi

 

Ne spreglejte