Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2020,
6.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Natisni članek

Stefanos Cicipas Andrej Rubljev Dominic Thiem Rafael Nadal

Sreda, 18. 11. 2020, 6.47

3 leta, 5 mesecev

NITTO ATP FINALS, 3. DAN

Dominic Thiem si lahko oddahne, Nadal se bo moral še krepko potruditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

1

Dominic Thiem | Rafael Nadal je izgubil v dveh nizih. | Foto Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal je izgubil v dveh nizih.

Foto: Gulliver/Getty Images

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je v dvoboju 2. kroga skupine "London 2020" na zaključnem turnirju moške sezone ATP po dveh urah in 26 minutah hudega boja v dveh nizih, oba sta se končala po podaljšani igri, s 7:6 (7), 7:6 (4) premagal Španca Rafaela Nadala in se že uvrstil v polfinale finalnega turnirja sezone, saj je Stefanos Cicipas zvečer premagal Andreja Rubljova.

To je bil že 15. obračun Thiema in Nadala, v katerem je Avstrijec prišel do šeste zmage. Thiem je na zaključnem teniškem turnirju najboljše osmerice v Londonu v 1. krogu po treh nizih premagal Grka Stefanosa Cicipasa, ki je zvečer premagal Rusa Andreja Rubljova, kar pomeni, da je Avstrijec že v polfinalu.

Rafael Nadal ima zdaj na svojem računu eno zmago in poraz. | Foto: Reuters Rafael Nadal ima zdaj na svojem računu eno zmago in poraz. Foto: Reuters Priznava, da je imel v prvem nizu srečo

"To je bil verjetno najboljši dvoboj, ki sem ga igral v dvorani in na trdi podlagi," je po zmagi dejal Dominic Thiem, ki želi to raven igre ohraniti do četrtka, ko ga čaka nov dvoboj.

"Mislim, da je bil izjemen dvoboj od prve do zadnje točke. V prvem nizu sem imel veliko srečo, saj sem v podaljšani igri zaostajal 2:5. Dobro je, če proti Rafi dobiš prvi niz, ampak on je vedno 100-odstoten od prve do zadnje točke. Vedel sem, da imam rahlo prednost, ko sem dobil prvi niz, ampak sem moral ostati osredotočen," je po veliki zmagi še povedal Avstrijec.

Stefanos Cicipas po hudem dvoboju strl mladega Rusa. | Foto: Gulliver/Getty Images Stefanos Cicipas po hudem dvoboju strl mladega Rusa. Foto: Gulliver/Getty Images

Cicipas ponosen, ker je vztrajal v najtežjih trenutkih

Stefanos Cicipas, ki ima zdaj na svojem računu eno zmago in en poraz, je za zmago nad Rubljovom potreboval tri nize in s tem ohranil možnost, da se uvrsti v polfinale prestižnega turnirja. Mladi Grk je moral v podaljšani igri tretjega niza reševati žogico za zmago Rusa, a mu je po dveh urah dvoboja le uspelo streti Rubljova.

"Bil je neverjeten dvoboj na obeh straneh. Veliko olajšanje je, potem ko je bil ves trud poplačan. Vesel sem, da sem pokazal svojo odločenost in pripravljenost tudi takrat, ko je imel nasprotnik zaključno žogico za zmago," je po dvoboju povedal lanski zmagovalec finalnega turnirja. Ta bo v naslednjem, odločilnem dvoboju, igral proti Rafaelu Nadalu.

V sredo sta na sporedu dvoboja skupine Tokio. V popoldanskem terminu bosta igrala Aleksander Zverev in Diego Schwartzman, zvečer pa se bosta udarila Novak Đoković in Daniil Medvedjev.

Dvoboja

Dominic Thiem (Avt) : Rafael Nadal (Špa)  7:6 (7), 7:6 (4)

Stefanos Cicipas (Grč) : Andrej Rubljov (Rus) 6:1, 4:6, 7:6 (6)

 

 

Lestvici:
Skupina Tokio 1970:
Novak Đoković 1 zmaga - 0 porazov
Daniil Medvedjev 1 - 0
Aleksander Zverev 0 - 1
Diego Schwartzman 0 - 1

Skupina London 2020:
Dominic Thiem 2 zmagi - 0 porazov
Rafael Nadal 1 - 1
Stefanos Cicipas 1 - 1
Andrej Rubljov 0 - 2

Kako poteka tekmovanje?

Igralci so razdeljeni v dve skupini, v katerih bo igral vsak z vsakim. V nadaljevanje oziroma v polfinale se uvrstita prvouvrščena iz vsake skupine. Prvouvrščeni iz skupine A se bo v polfinalu pomeril z drugouvrščenim iz skupine B in obratno. Igralci bodo igrali na dva dobljena niza.

Turnir se začne v nedeljo, 15. novembra, in bo trajal do 22. novembra. Denarni sklad znaša 5,7 milijona dolarjev (4,8 milijona evrov).

Novak Đoković
Sportal Đoković je bil šokiran, Nadal pa je povsem proti
Ne spreglejte