Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
6. 2. 2021,
7.52

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Sobota, 6. 2. 2021, 7.52

3 leta, 2 meseca

Napovedi Borisa Beckerja pred OP Avstralije

Boris Becker: Mediji niso vedno korektni do Đokovića

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Boris Becker in Novak Đoković | Boris Becker in Novak Đoković sta nekaj let odlično sodelovala. | Foto Guliver/Getty Images

Boris Becker in Novak Đoković sta nekaj let odlično sodelovala.

Foto: Guliver/Getty Images

Boris Becker, nekdanji trener Novaka Đokovića, prvega teniškega igralca sveta tudi letos na OP Avstralije postavlja med glavne favorite. Nemec pravi, da je Beograjčan pripravljen na vse prepreke, ki ga čakajo na poti do morebitne nove lovorike. Omenil je tudi kritike, ki jih je Đoković dobival pred OP Avstralije.

Boris Becker Novaka Đokovića postavlja med glavne favorite. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Boris Becker Novaka Đokovića postavlja med glavne favorite. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Napetost pred OP Avstralije narašča, 8. februarja se začenja zares. Veliko oči je uprtih v Novaka Đokovića, osemkratnega zmagovalca turnirja v Melbournu. Z velikim zanimanjem ga bo spremljal tudi Boris Becker, s katerim sta pred leti več kot uspešno sodelovala.

Novak Đokvić je igralec, ki velikokrat pokaže svoja čustva. Tako pozitivna, kot tudi negativna. Takole se je pred dnevi na pokalu ATP znesel nad svojim loparjem. Veliko čustvenih izbruhov lahko pričakujemo tudi na OP Avstralije.
Novak Đoković
Sportal Đoković se je oglasil po kritikah, Belorusinja poziva k strpnosti

Novak Đoković je po mnenju Nemca kot ulični borec. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je po mnenju Nemca kot ulični borec. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V Đokoviću vidi človeka, ki se nikogar ne boji

Legendarni Nemec se je dotaknil kritik, ki jih je Đoković dobil zaradi predlogov, ki jih je v času avstralske karantene poslal Craigu Tileyju, direktorju turnirja. Becker meni, da mediji niso vedno korektni do Srba.

"On vseeno ve, kako se mora soočiti s  temi stvarmi. V času, ko sva bila skupaj, sem v njem videl uličnega borca, ki se nikogar ne boji, človeka, ki se ne boji soočenja. On je najboljši v svojem razredu in prav tako čuti, da ima odgovornost do drugih igralcev. Zaradi tega je še močnejši, ker je moral vsa ta leta iti skozi to. OP Avstralije je osvojil osemkrat in je prvi favorit turnirja. Vsi dobro vedo, kaj pomeni igrati proti Đokoviću v Melbournu," je uvodoma povedal Becker.

Aleksander Zverev nima več izgovorov

Nekdanji prvi igralec sveta, ki še danes velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona, poudarja da na velik uspeh lahko računa še nekaj drugih igralcev. S tem je mislil tudi na Rafaela Nadala, 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam. "On igra za teniško zgodovino, tako da tudi njega štejem med favorite. Posebno tudi Thiema, ki je imel izjemno sezono 2020 in spada med najboljše tri igralce na svetu. Zmagal je OP ZDA in lani je v Melbournu tesno izgubil proti Đokoviću," je za Tennis365 dejal 53-letnik.

Seveda ni pozabil svojega rojaka Aleksandra Zvereva. Ta se je lani soočal s hudim obtožbami. Njegovo nekdanje dekle ga je obtožilo hudega nasilja. "Zelo bi se motil, če ne bi na turnirju prišel daleč. Prihaja v najboljša teniška leta. Ve, da je zdaj vse na njem in da ni več prostora za izgovore."

 "Tudi favoriti se bojijo prvega kroga." | Foto: Reuters "Tudi favoriti se bojijo prvega kroga." Foto: Reuters

Turnir bo odprt bolj kot kadarkoli prej

Letošnje OP Avstralije bo posebno, saj imajo igralci v primerjavi s prejšnjimi leti veliko manj dvobojev. Vsi nekako začenjajo iz ničle in to je za vse velika neznanka. "Tudi favoriti se bojijo prvega kroga in tudi favoriti bodo iskali svojo igro skozi prvi teden turnirja. Tudi Novak Đoković ne igra na vrhunski ravni, OP Avstralije je odprt bolj kot kadarkoli prej," meni šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki ga zaradi stanja v svetu letos ne bo v Melbournu, bo pa vseeno strokovni komentator.

Kaja Juvan
Sportal Težak žreb za Slovence za uvod OP Avstralije
Novak Đoković
Sportal Irec je šokiral z zapisom o Đokoviću, srbski mediji so se razpisali
Ne spreglejte