Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 2. 2021,
8.34

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Dominic Thiem Rafael Nadal Novak Đoković Kaja Juvan Aljaž Bedene

Petek, 5. 2. 2021, 8.34

3 leta, 2 meseca

Težak žreb za Slovence za uvod OP Avstralije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Kaja Juvan | Kajo Juvan čaka težka naloga v prvem krogu OP Avstralije. | Foto Guliverimage

Kajo Juvan čaka težka naloga v prvem krogu OP Avstralije.

Foto: Guliverimage

V Melbournu so danes opravili žreb dvobojev prvega kroga prvega teniškega turnirja za veliki slam v letu 2021, Odprtega prvenstva Avstralije. Vsi slovenski predstavniki so bili izžrebani proti višje uvrščenim igralcem. Najtežje delo čaka Kajo Juvan, ki se bo v prvem krogu pomerila z nekdanjo polfinalistko turnirja, Britanko Johanno Konto.

Aljaž Bedene
Sportal Italijanski najstnik previsoka ovira za najboljšega Slovenca

Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci Aljaž Bedene, sicer 58. igralec sveta, se bo uvodoma pomeril z Aleksandrom Bublikom iz Kazahstana, ki na svetovni lestvici trenutno zaseda 45. mesto.

V ženskem delu se bo v 1. krogu najboljša slovenska igralka Polona Hercog (49.) srečala s Francozinjo Caroline Garcia (44.). Tamara Zidanšek (88.) se bo pomerila z Zarino Dijas iz Kazahstana (81.). Tretjo Slovenko, 20-letno Juvanovo, ki je 104. na svetovni lestvici, pa čaka 90 mest višje uvrščena Konta.

Turnir za grand slam v Melbournu se bo začel v ponedeljek.

Đoković s Francozom, Nadal s Srbom

Srb Novak Đoković, prvi nosilec turnirja, osemkratni zmagovalec OP Avstralije in rekorder po številu naslovov šampiona Australian Opna, bo naskok na deveto avstralsko lovoriko začel proti Francozu Jeremyju Chardyju.

Drugega nosilca, Španca Rafaela Nadala, v prvem krogu čaka Srb Laslo Đere. Lanski finalist in tretji nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, se bo pomeril z Mihailom Kukuškinom iz Kazahstana.

Aljaž Bedene se bo pomeril s Kazahstancem. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Bedene se bo pomeril s Kazahstancem. Foto: Vid Ponikvar

Američanka Serena Williams bo svoj naskok na 24. naslov zmagovalke turnirjev za grand slam začela proti belgijski izzivalki Kirsten Flipkens. Williamsova je zadnji, sedmi naslov zmagovalke grand slama na najmanjši celini osvojila leta 2017.

Prva nosilka, Avstralka Ashleigh Barty, se bo v prvem krogu pomerila z Danko Kovinić iz Črne gore.

Turnir v Avstraliji z letnico 2020 je lani dobila predstavnica Združenih držav Amerike Sofia Kenin, ki jo čaka Avstralka Maddison Inglis. Ta bo na domačem igrišču nastopila s posebnim povabilo organizatorjev turnirja.

Lanska finalistka Melbourna, Španka Garbine Muguruza, ki je 14. nosilka turnirja, bo uvodni dvoboj igrala proti nepostavljeni Margariti Gasparjan iz Rusije.

Ne spreglejte