Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
8. 8. 2018,
10.56

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

Natisni članek

teniški globus Nick Kyrgios Stan Wawrinka

Sreda, 8. 8. 2018, 10.56

5 let, 8 mesecev

"Bomba", ki jo na teniških igriščih zelo redko vidimo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,89

V Torontu poteka turnir serije masters, kjer je zbrana večina najboljših igralcev. Za potezo dneva je poskrbel avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, potem ko je žogico udaril s hitrostjo 185 kilometrov na uro.

V prvem krogu sta se v torek udarila Nick Kyrgios in povratnik na teniška igrišča Stan Wawrinka. Čeprav je Avstralec na koncu 33-letnemu Švicarju moral priznati premoč, pa je ta navdušil z izjemnim forhendom. Udarec je bil tako močan (185 kilometrov na uro), da je Wawrinka žogico pospremil le s pogledom in pozneje svojemu nasprotniku zaploskal za to izjemno teniško potezo.

Stan Wawrinka želi biti osredotočen predvsem nase. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stan Wawrinka želi biti osredotočen predvsem nase. Foto: Guliverimage/Getty Images Škandal izpred treh let je pozabljen

Dvoboj je bil zanimiv tudi zaradi preteklih dogodkov, saj je Kyrgios pred leti žalil Wawrinka in njegovo izbranko Donno Vekić. A kot je že pred dvobojem povedal Wawrinka, je ta stvar že pozabljena. Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam je bil predvsem zadovoljen, da je od organizatorja dobil posebno povabilo, saj je trenutno uvrščen šele na 195. mesto na svetovni lestvici.

"Vedel sem, da bo težek dvoboj. Zmagati z izidom 1:6, 7:5, 7:5 je zame nekaj izjemnega. Vsaka zmaga je zelo dobra za mojo samozavest," je uvodoma po dvoboju povedal Wawrinka.

Sportal Škandal, kot ga tenis ne pomni (video)

Stan še išče pravo samozavest

Po uvodnem nizu je kazalo, da bo nekoliko poškodovani Kyrgios brez težav dobil dvoboj. V drugem in tretjem nizu pa je Wawrinku uspel preobrat in zasluženo je zmagal. Kyrgios ima poškodovan komolec in kolk, zato je med dvobojem zahteval tudi zdravniško pomoč.

Nick Kyrgios se že nekaj časa ukvarja s poškodbami. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nick Kyrgios se že nekaj časa ukvarja s poškodbami. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Mislim, da sem se po prvem nizu začel bolje gibati. Imel sem boljši servis in nekoliko bolj sem stopil v igrišče in to je naredilo razliko v moji igri. Nikoli ni lahko igrati proti Kyrgiosu. Ne da ti veliko prostora in ima zelo dober servis. Zelo hitro lahko obrne potek igre in vidi se, da ima v zadnjem času težave s poškodbami," je še povedal Wawrinka, ki se zdaj želi osredotočati predvsem na sebe in najti pravo samozavest.

Novak Đoković
Sportal Đoković tik pred začetkom dvoboja dobil drugega nasprotnika
Ne spreglejte