Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
13. 8. 2015,
10.17

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nick Kyrgios Stan Wawrinka Donna Vekić

Četrtek, 13. 8. 2015, 10.17

6 let

Škandal, kot ga tenis ne pomni (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Mladi avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je znan po ostrem jeziku in izpadih. V Montrealu, kjer poteka ATP Masters, mu je med dvobojem s Stanom Wawrinko iz ust ušel skrajno neprimeren stavek.

Ko je Švicar Stan Wawrinka dobil podaljšano igro in povedel z 1:0 v nizih, nato pa je potekala uvodna igra drugega niza, je njegovemu tekmecu ušel stavek, ki ne spada na športna tekmovanja. Avstralcu Nicku Kyrgiosu jo je zagodel mikrofon, ki je postavljen ob zunanjem delu igrišča. Ujel je besede, ki jih je eden najbolj obetavnih igralcev na svetu verjetno želel zamrmrati sam sebi, a jih je na njegovo žalost slišala vsa teniška javnost. Posnetek je hitro zaokrožil po svetu, teniški ljubitelji pa so takoj prepoznali pomen izrečenih besed. Ostaja nepojasnjeno, ali jih je švicarski as slišal že med dvobojem ali ne. Dejstvo je, da v nadaljevanju dvoboja ni prikazal več tako dobrega tenisa, s katerim bi lahko premagal Avstralca. Po zaostanku z 0:4 v tretjem nizu je zaradi bolečin v hrbtu predal dvoboj.

Povedal mu je, da je Kokkinakis spal z njegovim dekletom

Kaj je sploh naredil 20-letni Avstralec, sin Grka in Malezijke? Dejal je, da je njegov rojak in dober prijatelj Thanasi Kokkinakis spal z dekletom švicarskega zvezdnika. Stavek je končal z besedami, da mu je žal, ker mu je moral to povedati.

Kyrgios je najverjetneje ciljal na 19-letno hrvaško teniško igralko Donno Vekić, s katero rumeni mediji Wawrinko povezujejo že vse od odprtega prvenstva Francije, ki ga je nato v bleščečem slogu tudi osvojil. Teniški igralec, ki se lahko pohvali, da je v karieri že osvojil največja turnirja v Melbournu in Parizu, se je lani ločil od žene Ilham Vuilloud.

Kokkinakis je mlad avstralski teniški igralec. Lani je z Vekićevo združil moči na OP Avstralije in zaigral v konkurenci mešanih dvojic.

Upa, da vodstvo tekmovanja ne bo stalo križem rok

Wawrinka je bil zelo razočaran, ko je spoznal, kaj si je privoščil Kyrgios. Če je to vedel že prej, je znal to dobro skriti, kar se vidi tudi ob čestitki po predaji, ko je Avstralcu stisnil roko in ga na sredini igrišča potrepljal po hrbtu. Z ničemer ni dal vedeti, da bi ga prizadelo. Po srečanju, ko se je povsem prepričal o izrečenih besedah tekmeca, pa je hitro prek socialnega omrežja čivknil nekaj hudih opazk o Kyrgiosevem dejanju.

"Zelo sem razočaran, ko vidim, do kod lahko seže nespoštljivost tvojega športnega kolega. Takšnih besed ne bi sam namenil niti največjemu sovražniku. Da se spustiš na takšno raven, ni le nekaj nesprejemljivega, ampak tudi meji na neverjetnost. Na igrišču ni prostora za takšne besede. Upam, da vodstvo tekmovanja ne bo stalo križem rok, ampak bo skušalo zadržati sloves poštenega športa, za katerega smo se tako trudili in garali vsa leta," je zapisal užaljeni Švicar. Prepričan je, da bi morala Avstralca doleteli kazen.

Dejanje njegovega tekmeca je obsodil tudi trener Wawrinke Magnus Norman, Belorusinja Viktorija Azarenka pa je šaljivo napisala, naj igralci pazijo, kdaj je mikrofon vključen, kdaj pa ne.

Kyrgios velja za pravega upornika

Kaj pa je po dvoboju povedal Kyrgios? "Začel je biti nekoliko nespoštljiv do mene, nato pa je kar izbruhnilo iz mene. Ne vem, zakaj sem to naredil. Samo povedal sem," Avstralec ni vedel pravega razloga ali pa se je samo pretvarjal pred kamerami, ko je po srečanju prejel omenjeno vprašanje.

Star je 20 let in spada med obetavne igralce, ki bi lahko na lestvici prilezli zelo visoko. Pri teh letih pa je poleg zmag nase opozarjal tudi z aferami. Zakuhal jih je že veliko. Velja za pravega upornika. Znan je po občasnem razbijanju loparjev, na letošnjem Wimbledonu se je ostro prepiral s sodniki, obtožili pa so ga tudi, da je namerno tankiral srečanje z Richardom Gasquetom.

Prejšnji teden je začel sodelovati z Lleytonom Hewittom, nekdanjim prvim igralcem sveta, ki je postal njegov mentor. Na igrišču se pozna rezultat, saj je Kyrgios izločil tretjega nosilca, kar pa zadeva vedenje v skladu s pravili, ki vladajo v teniškem svetu, pa ga čaka še veliko dela.

Ne spreglejte