Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
11.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Rola Blaž Kavčič Novak Đoković Marija Šarapova

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 11.06

7 let, 12 mesecev

Blaž Kavčič odpihnil domačina, čaka ga Francoz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 1. krogu Grand Slam turnirja v New Yorku se je slovenski teniški igralec Blaž Kavčič z zmago v treh nizih nad drugim najboljšim Američanom Donaldom Youngom uvrstil med najboljših 64 igralcev.

Potem ko je Blaž letošnjo sezono odlično začel in premagal tri igralce med najboljših 50 na svetu, je imel kasneje velike težave s poškodbo noge in prestal operacijo stopala, se je v nadaljevanju najprej uspešno vrnil s tremi turnirskimi zmagami na turneji ATP Challenger (med drugim tudi na domačem Tilia Slovenia Open), zdaj pa uspešne igre prenesel tudi na najvišji nivo in se v tretjem poskusu prvič v karieri uvrstil v drugi krog tudi na US Openu.

Na nasprotni strani mreže mu je stal trenutno drugi najboljši ameriški igralec in domači favorit Donald Young, ki se je na US Openu že leta 2011 uvrstil med najboljših 16. Trenutno 47. igralec svetovne lestvice je bil v zadnjem mesecu v odlični formi, med drugim je pred tremi tedni zaigral v polfinalu turnirja ATP serije 500 v Washingtonu in tako na papirju favorit te tekme. V skladu s pričakovanji je domači up odlično začel in povedel kar s 4:0 ter celo serviral za vodstvo 5:0. Potem je Blažu vendarle uspelo ujeti priključek že v prvem nizu, ki ga je nato v napeti končnici celo dobil s 7:5.

"Vse od 0:4 v prvem nizu sem uspel igro držati na visoki ravni. Igral sem vse skozi svoj tenis in diktiral tempo igre. Zelo sem zadovoljen s servisom, s katerim sem trikrat uspešno serviral za zmago v nizu in s tem, da sem skozi celoten dvoboj od prve do zadnje točke uspel ohranjati mirno kri. Mislim, da je bil to ključ do zmage", je bil po dvoboju povedal vidno zadovoljen Kavčič, ki se bo v nadaljevanju turnirja pomeril s 30. nosilcem Jeremyjem Chardyjem. Francoz je v uvodenm krogu premagal Kolumbijca Alejandra Falla.

Verdasco premočen za Rolo, Đoković suveren

Prvi se je od slovenskih igralcev v boj podal debitant na OP ZDA Blaž Rola. Ptujčan se v uvodnem krogu meri z 31. nosilcem turnirja Fernandom Verdascom, ki je bolj znan kot specialist za peščena igrišča. Igralca se do zdaj še nista pomerila med seboj. Španec je bil tokrat boljši po petih nizih.

Na igrišče je prvi dan stopil tudi Novak Đoković, ki je sicer na papirju dobil vse prej kot lahek žreb. Na drugi strani mreže mu je stal Argentinec Diego Schwartzman, razpoloženi Srb je Argentincu oddal le sedem iger in zlahka zmagal. Strah je bil torej odveč. V drugem krogu se bo srbski teniški zvezdnik pomeril s Francozom Paul-Henrijem Mathieujem.

Dvoboj dveh veterank

Druga nosilka Romunka Simona Halep je v prvem krogu s 6:7, 6:1 in 6:2 premagala domačinko Danielle Rose Collins.

Na osrednje igrišče sta stopili tudi Venus Williams in veteranka 43-letna Kimiko Date-Krumm. Venus se na turnirjih za grand slam v drugi teden turnirja ni uvrstila že vse od leta 2011 v Wimbledonu. 34-letna Williamsova, ki je slavila v letih 2000 in 2001, zadnje čase kaže znake prebujanja in že nekajkrat nakazala, da se vrača v staro formo. Proti Kimiko Date-Krum je bila tokrat boljša s 2:6, 6:3 in 6:3.

Peta nosilka turnirja Marija Šarapova, ki lani zaradi poškodbe ni igrala, se je tokrat znesla nad Marijo Krilineko. Visokorasla Šarapova, ki je v svoji karieri enkrat že zmagala na OP ZDA, ni pokazala nobene milosti proti svoji rojakinji. V drugem nizu ji je celo "zavezala kravato". Peta nosilka turnirja je za zmago potrebovala natanko uro in pol, v naslednjem krogu pa jo čaka Romunka Alexandra Dulgheru iz Romunije.

Ne spreglejte