Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
8.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andreja Klepač OP ZDA

Torek, 8. 9. 2015, 8.15

8 let

Andreja Klepač bi takoj podpisala, da bi lahko igrala proti Srebotnikovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Andreja Klepač se je s ponedeljkovo zmago uvrstila v četrtfinale ženskih dvojic letošnjega OP ZDA v Queensu, kjer se je pridružila Katarini Srebotnik, ki ji je to uspelo že v nedeljo.

Klepačeva je imela v ponedeljek tudi podporo s tribun na stadionu s 3.000 sedeži, ki mu pravijo tudi Jama. "Na začetku je bilo sicer malce prazno, potem se je malček bolj napolnilo. Na velikem stadionu je vedno dober občutek in se dobro počutiš, še sploh, če ti gre dobro," je dejala nasmejana Primorka, za katero je med drugimi navijala tudi legendarna slovenska teniška igralka, zmagovalka OP Francije iz leta 1977 in polfinalistka OP ZDA Mima Jaušovec.

"Vso tekmo sem se morala spodbujati"

V današnjem četrtfinalu, kar je njena do zdaj najvišja uvrstitev na OP ZDA, bo Klepačeva skupaj s Španko Laro Arruabarreno, s katero sta postavljeni kot 15. nosilki, igrala na še večjem stadionu, to je Grandstand, ki ima kapaciteto 6.800 sedežev. Pomerili se bosta z Italijankama Saro Errani in Flavio Pennetta, 11. nosilkama turnirja ženskih dvojic, ki sta v osmini finala ugnali šesti nosilki, Američanki Raquel Kops-Jones in Abigail Spears s 5:7, 6:2 in 6:2.

Z njima sta letos že igrali v Cincinnatiju, kjer sta izgubili v prvem krogu s 6:7 (3) in 2:6. "Bila je tesna tekma, ki je nisva tako dobro odigrali, in tokrat bi se dalo kaj narediti. Tekma bo težka, ampak midve igrava dobro in treba le je nadaljevati v tem ritmu," je dejala Klepačeva.

Dvoboj osmine finala s tretjima nosilkama, Francozinjo srbskega rodu Kristino Mladenović in Madžarko Timeo Babos, se je za slovensko-španski par začel dobro in prvi niz sta dobili s 6:4. Drugega sta izgubili z enakim rezultatom, tretjega pa nato spet z enakim rezultatom dobili. "Tekma je bila težka. Pričakovali sva, da bosta nasprotnici dobro servirali, in se pripravili, da morava tudi svoj servis držati na visoki ravni. Je in ni uspevalo. Moji občutki so bili danes na igrišču malce v 'slow motionu'. Vsi pravijo, da ni bilo tako. To je samo moj občutek. Vso tekmo sem se morala spodbujati, dvigovati, da nisem padla. Mislim, da sva dobro odigrali. Tudi Lara je danes bolje odigrala v odločilnih trenutkih, tako da so se stvari obrnile v najino korist."

S Srebotnikovo se lahko srečata v finalu

Po vprašanju, ali se veseli skorajšnjega dvoboja s Katarino Srebotnik, se je Klepačeva nasmejala in razložila, da bo to mogoče šele v finalu ženskih dvojic. "Ko ste me to prvič vprašali, sem šla pogledat žreb in ugotovila, da se lahko srečava šele v finalu. Ampak takoj bi podpisala in po mojem mnenju bi tudi ona, da bi prišli skupaj," je dejala Klepačeva, katere največji uspeh na OP ZDA je bila uvrstitev v osmino finala ženskih dvojic leta 2011.

Katarina Srebotnik se je leta 2006 uvrstila v finale, tokrat pa bo skupaj s Francozinjo Caroline Garcia v četrtfinalu igrala z nemško-ameriškim parom Anna-Lena Grönefeld in Coco Vandeweghe. Dvoboj bo na sporedu predvidoma šele v sredo.

Ne spreglejte