Od Đokovića noče niti centa

Andre Agassi, novi trener Novaka Đokovića, je za italijanski Sky še enkrat potrdil, da od svojega varovanca noče niti centa. Američan je o srbskem zvezdniku govoril z izbranimi besedami, saj meni, da je najbolj velikodušna oseba, kar jih je spoznal.

Andre Agassi je z Novakom Đokovićem začel sodelovati na OP Francije.

Andre Agassi je z Novakom Đokovićem začel sodelovati na OP Francije. Foto: Reuters

Andre Agassi je pred nekaj tedni začel sodelovati z nekdanjim prvim igralcem sveta, čeprav je zmeraj trdil, da ga trenersko delo ne zanima. Vlogo trenerja je prevzel samo v želi, da bi Đokoviću pomagal priti na vrh, kar bi za tenis veliko pomenilo. "Novak je najbolj velikodušna oseba, kar sem jih spoznal. V tenisu si zasluži veliko več in zagotovil sem mu, da bom naredil vse, da se to uresniči," je uvodoma povedal Agassi, ki je še enkrat potrdil, da od Novaka noče niti evra.

"Kot otrok sem se počutil slabo, ker sem videl, kaj tenis dela moji družini." "Kot otrok sem se počutil slabo, ker sem videl, kaj tenis dela moji družini." Foto: Reuters Do tenisa je čutil ljubezen in sovraštvo

Verjetno je Andre Agassi res prava oseba za pomoč 30-letnemu Beograjčanu. Tudi sam je v svoji športni karieri doživljal vzpone in padce. V času njegove kariere so ga nekateri že odpisali, a se mu je uspelo vrniti na sam vrh. Kot je razkril, je imel sam s tenisom poseben odnos.

"Moj odnos s tenisom je bil poln ljubezni in sovraštva. Kot otrok sem se počutil slabo, ker sem videl, kaj tenis dela moji družini. Počutil sem se odrinjenega in že kot otrok sem moral od doma, če sem želel uspeti. Tenis sem sovražil, dokler nisem postal samostojen."

 

Andre Agassi je tenis začel igrati že zelo zgodaj. Andre Agassi je tenis začel igrati že zelo zgodaj. Foto: Guliver/Getty Images

Še preden si je umil zobe, je šel igrat tenis

Velik del krivde za to je nosil njegov oče, ki ga je silil v tenis. Kot pravi danes 47-letni Američan, so imeli doma posebna pravila. "Doma smo imeli povsem preprosto pravilo – vstaneš, igraš tenis, šele nato si greš umit zobe. Takšno je bilo zaporedje doma. Šola ni bila preveč pomembna. Tenis je bil tisti, s katerim si lahko uresničil 'ameriške sanje'. To je bila obsedenost mojega očeta. Bil je matematik, ki je tenis videl kot geometrijo. Naučil me je, da razen tenisa ni pomembno nič drugega."

Pri trinajstih letih je bil jezen na vse Andre Agassi naj bi Novaka Đokovića spremljal tudi v Wimbledonu. Andre Agassi naj bi Novaka Đokovića spremljal tudi v Wimbledonu. Foto: Reuters

Nekdanji prvi teniški igralec sveta je moral že zelo kmalu zapustiti dom. Odšel je na znano teniško akademijo Nicka Bollettierija, ki je bila takrat ena najbolj priznanih na svetu. To takrat mlademu Agassiju ni bilo niti malo všeč. "Bil sem prisiljen oditi, kar zame nikakor ni bila dobra rešitev. Bil sem jezen na vse. S trinajstimi leti sem odšel na akademijo, kjer je bil tenis nad vsem. Obstajala so pravila, vendar ni bilo starejših, ki bi nas nadzorovali. Bili smo najstniki, ki smo verjeli drug drugemu," je povedal večkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Kljub slabim izkušnjam in trpljenju je teniškemu igralcu iz Nevade uspelo. V svoji karieri je osvojil osem turnirjev za grand slam. Najuspešnejši je bil v Avstraliji, kjer je zmagal štirikrat, dvakrat je dobil OP ZDA, po enkrat pa zmagal na OP Francije in v Wimbledonu.

Andre Agassi priznava, da se je od svoje žene Steffi veliko naučil. Andre Agassi priznava, da se je od svoje žene Steffi veliko naučil. Foto: Guliver/Getty Images

Steffi Graf mu je predlagala, naj poskusi

Preden je začel sodelovati z Đokovićem, se je posvetil družinskemu življenju. Pred leti se je poročil z legendarno teniško igralko Steffi Graf, s katero ima tudi dva otroka. Prav ona je bila tista, ki mu je predlagala, naj poskuša ugrizniti v trenersko delo. Nemka Steffi Graf je imela veliko uspešnejšo športno kariero kot on, saj je zmagala na neverjetnih 22 turnirjih za grand slam.

"V svoji hiši ne smem postaviti lovorik, ker če bi to storila moja žena, bi me bilo sram. Spoštujem jo zaradi vsega, kar je naredila. Gre za neverjetno osebo in od nje sem se veliko naučil," je še povedal Agassi, ki naj bi Đokovića spremljal tudi v Wimbledonu.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano