Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2012,
11.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Dolenec Matej Gaber Gorenje

Nedelja, 25. 11. 2012, 11.33

7 let, 12 mesecev

Znašli se bodo tudi brez Dolenca, Bezjaka, Gabra in še koga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Da so rokometaši Gorenja sinoči vknjižili četrto zmago v LP in bili še drugič v enem tednu boljši od Chamberyja je jasno. Kaj sta po tekmi povedala Dolenec in Bezjak, ki bosta "osi" le še 7 mesecev?

Francoskega prvaka so premagali že v 5. krogu, ko so pri njem gostovali, zdaj so bili boljši še na domačem terenu. Da bo v Rdeči dvorani težje, so igralci napovedovali že pred tekmo in imeli še kako prav. "Zagotovo je bilo težje, kar pove že sam rezultat (v Franciji je bilo plus 11, v Velenju plus šest, op. a.). A krivi smo sami, realizacija je bila na slabi ravni, sploh za ligo prvakov. Imeli pa so tudi odličnega vratarja – Nebojša Grahovac ni ubranil le strelov iz enajstih metrov, ampak tudi stoodstotne priložnosti," je po tekmi povedal Jure Dolenec, ki se po sezoni skupaj z Matejem Gabrom seli v francoski Montpellier. Z ekipo Chamberyja se bo tako še srečeval.

Gorenje ima v ligi prvakov sedaj štiri zmage v šestih krogih. Osmina finala je praktično že na pladnju. "Vse gre po načrtu. Dve najtežji gostovanji sta že za nami (Metalurg in Kielce, op. a.). Tudi tam smo upali na kakšno točko, a nič ne de. Kar smo morali zmagati, smo zmagali. Zdaj gremo v Rusijo, kjer lahko, če bomo odigrali dobro obrambo, računamo na še eno zmago," je razložil Marko Bezjak, ki bo prihodnjo sezono oblekel dres nemškega Magdeburga, Dolenec pa je dodal, da jih dobre predstave ne smejo uspavati. "Moramo zdržati to raven, to borbenost in ta pristop ter zmagati že na naslednji tekmi v Rusiji, še prej pa v domačem prvenstvu dobiti Maribor. Ritem je naporen, ni nam lahko, a dali bomo vse od sebe, da tudi v prihodnosti nadaljujemo v takem slogu."

Sloveniji je dovolj igralcev, ki lahko zaigrajo za Gorenje

Oba, tako Dolenec kot Bezjak, bosta po sezoni, kot že rečeno, dres Gorenja postavila v kot. Juretu se bo na poti v Montpellier pridružil Gaber, v klubu pa bodo težko zadržali tudi Fahrudina Melića, Ivana Gajića in še koga. Kar dvanajsterici se namreč po sezoni izteče pogodba. In čeprav bo klub ostal brez nosilcev igre to Bezjaka ne skrbi. "Upam, da bodo uspeli pripeljati dobre zamenjave. V Sloveniji je kar nekaj igralcev, ki nas lahko zamenjajo. Upam, da se bodo z njimi čim prej dogovorili, začeli sestavljati ekipo in bodo tudi v prihodnji sezoni konkurenčni ter se borili za sam vrh," je dejal Bezjak, medtem ko Dolenec o prihodnji sezoni še ni želel govoriti: "Mislim, da to v tem trenutku še ni pomembno, o tem se bomo pogovarjali na koncu sezone. Do tja je še sedem mesecev in vseh sedem mesecev bomo dali vse od sebe. Ta klub nam je dal veliko in mi mu moramo, dokler smo tu, to vračati. O tem torej še ne bi, sem pa prepričan, da bodo našli dobre rešitve."

Ne spreglejte