Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
6. 5. 2016,
11.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

ŽRK Zagorje liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator rokomet

Petek, 6. 5. 2016, 11.21

6 let, 7 mesecev

Zagorje prvak, Krim v ligi prvakinj? Realno.

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
zagorje rokomet | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Z zagorsko osvojitvijo naslova rokometnih prvakinj se sproža vprašanje, kako bo z ligo prvakinj. Za udeležbo v njenih kvalifikacijah naj bi obstajale polovične možnosti.

Z zadnjimi tekmami bo prvenstvo za rokometašice dobilo svojo končno piko. Če Zagorje premaga Brežice, kar se bo zgodilo, če se ne zgodi senzacija neslutenih razsežnosti, bo prvikrat okronano za slovenskega prvaka. V Zasavju so na zadnjo tekmo (sobota, 17.00) dobro pripravljeni, pričakujejo največjemu uspehu v zgodovini primerno navijaško vzdušje, za nedeljo pa načrtujejo tudi občinski sprejem.

Tretji za Olimpijo in Krimom

Zagorski klub bo postal tretji z državnim naslovom. Prva dva po osamosvojitvi sta Olimpijino delo, od leta 1995 pa je bil neprekinjeni vladar ženskega rokometa Krim. V soboto okrog 19. ure se bo tako končala neka era. Dolga era.

Krimovke so ostale brez prvega naslova po letu 1994. | Foto: Vid Ponikvar Krimovke so ostale brez prvega naslova po letu 1994. Foto: Vid Ponikvar
 

Po vsakem uspehu se nemudoma poraja vprašanje, kako naprej. S cenejšo ekipo kot v prejšnji sezoni in ne prav dolgo klopjo Zagorjanke na domači sceni z izjemo pokalnega polfinala niso izgubile niti ene tekme. Kaj pa jesen? Liga prvakinj je nedvomno velika želja, ampak ali jo je mogoče izpolniti?

Modrost velja

Zagorje bo moralo, če želi v ligo prvakinj, verjetno kar potrojiti proračun, ki za letošnjo sezono znaša manj kot sto tisoč evrov. Naloga ni in ne bo lahka. Pogovori z morebitnimi vlagatelji potekajo že nekaj časa. V Zagorju pravijo, da so možnosti za njihov premierni nastop med evropsko smetano polovične.

Po naših informacijah se klub bolj nagiba k temu, da bi se do zdaj največjemu evropskemu izzivu zahvalil za vabilo. A nekaj časa za preverjanje ter pridobivanje finančnih in organizacijskih virov – med drugim bi Zagorje moralo gostovati v drugi dvorani, najverjetneje v Laškem – še ostaja, zato v Zasavju še niso vrgli puške v koruzo. A napačen korak bi lahko klub drago stal, morda tudi obstoj, zato velja biti moder in preudaren.

Krim se je spomladi izkazal v pokalu pokalnih zmagovalk. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Krim se je spomladi izkazal v pokalu pokalnih zmagovalk. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Manj je včasih več

Alternativa morebitnemu zagorskemu "ne" ligi prvakinj – slovenski klub bo po novem tako ali tako moral v kvalifikacije –  je na dlani. Krim Mercator finančno in rezultatsko še zdaleč ni na ravni izpred nekaj sezon, kaj šele zlatih časov. A vsekakor ohranja evropske ambicije. Živa je tudi ideja o prošnji za posebno povabilo na kvalifikacijski turnir.

A po drugi strani je morda celo bolje nastopiti v manj mo(go)čnem in trenutni ekipi bolj prilagojenem tekmovanju, kot je bil na primer pokal pokalnih zmagovalk, v katerem so letos krimovke prišle do polfinala. Prihajajoči konec tedna je namenjen zagorskemu slavju, več odgovorov pa bodo dali zadnji majski dnevi. Vsekakor ne bi bil presenetljiv razplet, o kakršnem govori naslov članka.

Ne spreglejte