Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
7. 4. 2016,
19.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

Natisni članek

DP za rokometašice rokomet ŽRK Zagorje Bojan Voglar

Četrtek, 7. 4. 2016, 19.22

6 let, 6 mesecev

Bojan Voglar - ne le trener, ampak tudi financer kluba (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

1

zagorje bojan voglar | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kozina, Ljubljana, Branik in Brežice. To so nasprotniki, ki lahko Zagorju še prekrižajo načrte o naslovu prvaka in priskočijo na pomoč Krimu. A takšen razplet je manj verjeten.

Penine prezgodaj po najverjetneje za naslov ključni zmagi v Ajdovščini ne želi odpirati niti zagorski trener Bojan Voglar, čeprav … "Ni še konec prvenstva, še štiri tekme so do konca. A mi se veselimo, presrečni smo. Za nami je devet let garanja in odrekanja. Veliko igralk se je zvrstilo v tem času. Tudi tiste, ki so odšle, so pripomogle k rasti kluba," se je spomnil tudi nekdanjih članic.

Slavje zagorskih igralk:



 

Trener iz Žalca je na čelu članske ekipe devet sezon. Najprej je bil deveti, nato četrti, tretji in petkrat zapored drugi. Očitno je napočil čas za preskok: "Vsaka sezona je bila težka. Ko sem prihajal (leta 2007, op .a), ni bilo igralk in denarja, a smo obstali v ligi in bili deveti. Takoj v naslednji sezoni smo bili četrti, od tedaj smo sedem let v vrhu, petkrat smo bili drugi in upam, da bomo letos prvaki. Imeli smo pokrovitelje, ampak to niso bili veliki denarji, ki bi nam omogočili lagodno življenje. Dekleta so dobila, kar so si zaslužila. Mislim pa, da so si zaslužila tudi kakšen evro več, ampak jim nismo mogli dati."

"Marsikdaj na različnih bregovih"

Če bo vse po predvidevanjih, bodo Zagorjanke deležne tudi nekaj nagrade. "Z dekleti je bilo užitek delati. Marsikdaj smo bili tudi na različnih bregovih. A ostali smo povezani, vedno smo dosegali cilje, ki smo si jih zadajali, čeprav vse stvari vselej niso bile urejene," je priznal selektor mladinske reprezentance, ki tekme vodi zelo temperamentno, kar ni všeč prav vsem.

Tekma v Ajdovščini je bila pravi derbi, kakršnih bi si želeli več. A za to bodo morali kaj storiti tudi klubi s svojimi ambicijami in organiziranostjo ter liga. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tekma v Ajdovščini je bila pravi derbi, kakršnih bi si želeli več. A za to bodo morali kaj storiti tudi klubi s svojimi ambicijami in organiziranostjo ter liga. Foto: Urban Urbanc/Sportida

A Voglar je vsekakor dokazal, da je njegova ekipa odlično pripravljena. Ne na derbiju s Krimom ne z Ajdovščino dekleta niso fizično padla v drugem polčasu, čeprav so bile vso tekmo na igrišču praktično iste igralke.

Ena temeljnih nalog pred naslednjo sezono bo vsekakor podaljšanje klopi.

Za to pa bo nujna kar obilna finančna injekcija. Pogovori z nekaterimi mogočimi vlagatelji že potekajo. Zagorje pa bo moralo, če želi v ligo prvakinj, verjetno kar potrojiti proračun, ki za letošnjo sezono znaša manj kot sto tisoč evrov. In tudi nasploh v klubu dvigniti na višjo raven še kakšen element, na primer delo z mladimi.

Tudi financer kluba

Morda marsikdo tega ne ve, ampak Voglar ni le trener, opravlja tudi naloge, ki naj bi jih sicer športni direktor, torej išče igralke in se z njimi dogovarja, obenem pa je tudi mecen kluba. In še kaj.

Voglar želi klubu zagotoviti dolgoročno stabilnost. Tudi ko/če njega ne bo več poleg. | Foto: Voglar želi klubu zagotoviti dolgoročno stabilnost. Tudi ko/če njega ne bo več poleg.
 

"Imam srečo, da smo vsi v družini vpeti v delovanje kluba, tudi moja žena. Pridejo trenutki, ko rečeš, da je dovolj. Ob tebi je le peščica ljudi, ki so marljivi, a ne morejo priskrbeti finančnih sredstev. Ko pride takšen rezultat, pozabiš na vse tegobe. Klub operativno vodimo trije ali štirje. To je za zdaj to. Na tak način ne bomo mogli v naslednjo sezono. Radi bi postavili stvari drugače. Dolgoročno. Z mano ali kom drugim. Hočemo klub v dobri kondiciji," je odločen Bojan Voglar, ki je z Zagorjem prekinil Krimovo 21-letno prvenstveno vladavino.

 

Ne spreglejte