Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 1. 2018,
21.57

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Veselin Vujović #zanase #zanaše evropsko prvenstvo slovenska rokometna reprezentanca Srbija sodnik

Sreda, 10. 1. 2018, 21.57

6 let, 3 mesece

Vujović vidno besen na slovenskega sodnika, v mislih bili že v Zagrebu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Srbija | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Konec je. Slovenska rokometna reprezentanca je končala sklop priprav na evropsko prvenstvo, ki se bo za našo izbrano vrsto začelo v soboto proti Makedoniji. Naši rokometaši pod vodstvom selektorja Veselina Vujovića so zadnjo pripravljalno tekmo proti Srbiji dobili s 33:25. Selektor je bil po zmagi zadovoljen, ni pa mogel skriti razburjenja nad slovenskim sodnikom.

Slovenska rokometna reprezentanca je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo odigrala tri pripravljalne tekme. Prvi je padel Iran, zdaj pa v dveh dneh še dvakrat Srbija. Zadnja je v drugo pustila na klopi pet svojih pomembnih mož. Verjetno je bil njen selektor Jovica Cvetković z mislimi že na prvenstvu in pri uvodnem dvoboju s Hrvaško, zato so kakšne stvari želeli skriti.

In to je bil razlog oziroma to je uspavalo naše rokometaše v prvem delu, v katerem igra ni stekla. Srbi so namreč vodil s 15:14. "Zaspani smo bili, ker je Srbija igrala brez petih igralcev in smo mislil, da bomo tekmo dobili na lahek način. Želel sem narediti več rotacije, vendar nismo bili na pravi ravni in rezultat je bil med polčasom takšen, kakršen je bil," se je slovenski selektor Veselin Vujović dotaknil prvih 30 minut obračuna.

Fotogalerija
1 / 58

Vujović želel pomiriti srbsko klop, slovenski sodnik pa mu je pokazal rumeni karton

Srbska klop je velikokrat reagirala na sodniške odločitve. Ko je Vujović skušal umiriti vse skupaj, je bil kaznovan prav on, in to ga je vidno razjezilo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Srbska klop je velikokrat reagirala na sodniške odločitve. Ko je Vujović skušal umiriti vse skupaj, je bil kaznovan prav on, in to ga je vidno razjezilo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Povsem drugačen obraz smo videli v drugem delu, v katerem je naša izbrana vrsta poletela na krilih navijačev v Rdeči dvorani v Velenju ter dosegla visoko zmago s 33:25.

Čeprav je bila tekma pripravljalna, pa je bilo prisotnih kar nekaj trenj. Zlasti srbska klop je velikokrat reagirala na sodniške odločitve. In ko je hotel Vujović umiriti položaj, ga je slovenski sodnik kaznovan: "Zamislite si, vstal sem in rekel vodstvu Srbije, naj se umirijo, ker je tekma pripravljalna. In pazite, slovenski sodnik mi je zaradi tega dal rumeni karton. Šokiran sem. Bom pozabil … Sodnika sem vprašal, zakaj me je kaznoval, in mi je rekel, naj se umirim. Ni več pomembno, sem pozabil."

"Zadovoljen sem s tem, kar smo na koncu naredili"

V prvem delu obramba še ni bila prava. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V prvem delu obramba še ni bila prava. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nato se je dotaknil drugega dela igre: "Igrali smo bolje. Več smo tekli. Iskreno mislim, da je bila moja ekipa z mislimi že v Zagrebu in pri Makedoniji. Zadovoljen sem s tem, kar smo na koncu naredili. Malce sem bil nervozen zaradi desnih zunanjih igralcev Mlakarja in Cehteta. Mlakar se je na koncu izvlekel. Tekmo bomo še analizirali."

Slovenska reprezentanca bo v petek odpotovala v Zagreb, kjer bo v soboto pred številnimi slovenskimi navijači odigrala uvodni obračun evropskega prvenstva proti Makedoniji – tudi njeni navijači v večjem številu obljubljajo prihod v hrvaško glavno mesto.

Potnike bo obelodanil v četrtek po treningu, Kavtičnik bo preizkusil roko

Slovenski rokometaši v Zagreb potujejo s popotnico treh zmag v pripravljalnem obdobju. Prvo tekmo prvenstva bodo odigrali v soboto, ko ji bo nasproti stala Makedonija. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski rokometaši v Zagreb potujejo s popotnico treh zmag v pripravljalnem obdobju. Prvo tekmo prvenstva bodo odigrali v soboto, ko ji bo nasproti stala Makedonija. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zato pa se selektor še ni dokončno odločil, koga bo vzel na prvenstvo: "Povedal bom po četrtkovem treningu. Večkrat se mi je že zgodilo, da sem že prej napovedal igralce, nato pa se je na zadnjem treningu kdo poškodoval in sem si s tem naredil medvedjo uslugo. Imamo sliko, kdo bo potoval, vendar bom počakal na četrtkov trening."

Na tem pa bo svojo zašito roko preizkusil tudi kapetan Vid Kavtičnik in na podlagi treninga bo jasno, na kateri tekmi bo oblekel slovenski dres in pomagal reprezentanci tudi na terenu.

Ne spreglejte