Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
4. 3. 2016,
15.24

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet Mlinotest Ajdovščina Krim Mercator Krim Mercator

Petek, 4. 3. 2016, 15.24

3 leta, 5 mesecev

Veliki preobrat: večina krimovk nazaj v Krim

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Rokometni klub Krim Mercator je preklical posojo svojih igralk v Ajdovščino, so sporočili iz ljubljanskega kluba: "Tako kot v preteklosti smo spoštovali vse akte Rokometne zveze Slovenije."

Ključni poudarki:


--> Rokometni klub Krim Mercator se je po dveh remijih z Zagorjem znašel v podrejenem položaju, kar zadeva naslov prvaka.

--> Zaradi ene Slovenke premalo v ekipi Zagorja na zadnjem derbiju se je dvakrat pritožil, a sta bili obe pritožbi zavrnjeni.

--> Krim se je tako konec februarja odločil posoditi sedem svojih igralk Ajdovščini, da bi ta lažje premagala Zagorje ter pomagala sebi do tretjega mesta, Krimu pa do naslova.

--> Na posojo so odšle Sergeja Stefanišin, Tamara Mavsar, Alja Koren, Nina Zulič, Liza Omoregie, Aneja Beganović in Ana Zrimšek. Slovenke bi se lahko v Krim vrnile kadarkoli, Omoregiejeva ne.

--> V izogib vsem sumom o korektnosti je Krim posojo preklical, v Ajdovščini bosta do konca sezone igrali le Zuličeva in Zrimškova.

Tamara Mavsar, Sergeja Stefanišin, Alja Koren, Aneja Beganović in tudi Elizabeth Omoregie torej kot posojene ne bodo igrale za ajdovski Mlinotest, ampak za Krim. Dodatnega prestopnega roka za Ajdovke ne bo, pomagali pa jim bosta Ana Zrimšek in Nina Zulič.

Tako se je končala nekajdnevna saga o množični posoji igralk Krima v Ajdovščino. Krimovke naj bi Primorkam, ki imajo težave s poškodbami, pomagale do tretjega mesta in zmage nad Zagorjem. To pa naj bi Krimu spet omogočilo boj za naslov.

Takšnih postopkov se do zdaj ni šel še nihče. Res pa je, da ohlapni pravilnik, ki je absolutno potreben prenove, tovrstno posojo dovoljuje. Pravila zapovedujejo tudi, da mora imeti ekipa 12 Slovenk, Zagorjanke pa so na zadnjem derbiju, ki se je končal z remijem, imele eno manj. Obe Krimovi pritožbi sta bili zavrnjeni. Vse to se ne bi dogajalo, če bi bil Krim na igrišču prepričljiv. Ne glede na vlogo favorita je na obeh derbijih remiziral. Epilog vsega je, da imajo Zagorjanke v boju za naslov še vedno prednost zaradi razlike v zadetkih.

Spodaj objavljamo izjavi Krima in Mlinotesta.

Rokometni klub Krim żeli seznaniti javnost s svojim pogledom na zadnja dogajanja ob prestopnem roku, ki so razburkala del javnost.

Ponovno želimo poudariti, da smo tako kot v preteklosti, spoštovali vse akte Rokometne zveze Slovenije in ravnali povsem v skladu z njimi, kar pa ne moremo trditi za nekatere ostale udeležence.

1. Sum v naša dejanja je izražen s strani kluba, ki je v lanskoletnem boju za naslov državnega prvaka izrabil inštitut izstopa iz 1.A DRL za żenske drugega kluba (RK Piran), da je prišel do dodatnih možnosti za naslov državnega  prvaka.

V tem primeru je RZS ostala nema in ni bil izražen noben dvom o moralnosti ter pravilnosti izrabe pravilnikov.

2. Prav tako, ko ni spoštovala lastnih pravil v primeru pritožbe Rokometnega kluba Krim Mercator proti klubu, ki je jasno kršil 37. člen Pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ki narekuje, da mora klub v uradnem zapisniku tekme v 1. A DRL za ženske prijaviti minimalno 12  igralk,  ki  imajo  pravico  nastopa  za  državno  reprezentanco  Slovenije  in  slovensko državljanstvo, ostalo pa igralke, ki nimajo pravice nastopa za reprezentanco Slovenije. Na tekmi 12.kroga 1. A DRL, ki je bila odigrana 30. 1. 2016, so bila jasno kršena rokometna pravila, saj je gostujoča ekipa nastopila z 11 igralkami, ki imajo pravico nastopa za državno reprezentanco Slovenije in slovensko državljanstvo.

Naj pri tem omenimo śe, da se je identični primer pred nedavnim na Košarkarski zvezi Slovenije nemudoma sankcioniral v korist prizadete ekipe in ekipo s premajhnim številom slovenskih igralcev kaznoval, kot določajo pravilniki KZS.

3. Tudi v primeru posoje igralk v drugi klub smo spoštovali vse pravilnike naše krovne organizacije, ki to jasno dovoljujejo.

V izogib vsakemu dvomu o korektnosti naših dejanj in v korist rokometa in športa, smo sprejeli sledečo odločitev:

Preklicujemo prehod naših domnevno spornih igralk v ŽRK Mlinotest  Ajdovščina.

Upamo, da se vsi vpleteni zavedajo, da so ŽRK Mlinotest Ajdovščini onemogočili okrepitev ekipe, kot jim jih pravilniki omogočajo in so jih izkoristili tudi ostali klubi. V aktualni tekmovalni sezoni so jim povzročili veliko škodo.

RK KRIM MERCATOR

Izjava Mlinotesta Ajdovščine:


"ŽRK Mlinotest Ajdovščina je v začetku letošnje sezone kot svoj glavni cilj postavil dosego 3. mesta v 1. A državni rokometni ligi. Doseči ta cilj je pomembno tudi zaradi ponovnega igranja v evropskem pokalu challenge in tudi zaradi motiviranja vseh ostalih mlajših ekip, ki jih vzgajamo v klubu. Dodajamo, da je teh ekip veliko in dosegajo zelo dobre rezultate in vodstvo kluba je vse te poteze izpeljalo tudi zaradi podpore mnogih navijačev in navijačic v lokalnem okolju, ki tekme z veseljem spremljajo in se skupaj z nami veselijo uspehov. Zaradi poškodb med ključnimi igralkami je ekipa v zaključnih krogih oslabljena in vodstvo kluba je v iskanju rešitve sprejelo priložnost, ki se nam je ponudila.
 
Zaradi očitno zelo hudih pritiskov je RK Krim danes na naše veliko presenečenje praktično odstopil od dogovora in v naši članski ekipi ne bodo mogle nastopiti vse predvidene igralke. Dogovorili smo se, da bosta v ekipi ŽRK Mlinotest Ajdovščina do konca sezone 2015/2016 dve mladi igralki, in sicer: Ana Zrimšek in Nina Zulić. V vodstvu kluba upamo, da bomo tudi z njunim sodelovanjem in seveda ob močnem angažiranju vseh nepoškodovanih igralk ŽRK Mlinotest Ajdovščina dosegli zastavljene cilje."

Ne spreglejte